Имунитетът на депутата Димитър Аврамов от ДПС е поискан за

...
Имунитетът на депутата Димитър Аврамов от ДПС е поискан за
Коментари Харесай

Гешев поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов по дело, висящо над 10 г.

Имунитетът на депутата Димитър Аврамов от Движение за права и свободи е пожелан за следващ път от основния прокурор, с цел да може делото против него да продължи.

Аврамов е разследван към този момент повече от 10 години, без да се стигне до дефинитивна присъда по обвиняването за търговия с въздействие.

Делото се води за това, че националният представител няколко пъти е изискал от български предприемач сумата от 220 000 лева и право на прилагане на аграрни земи, като приел сумата от 100 000 лева, с цел да упражни незаконно въздействие над длъжностно лице - шефа на регионалната дирекция " Земеделие " и РУП-МВР в Монтана.

Основен очевидец по наказателното дело против Аврамов беше земеделецът, който по време на съвещанията на Комисията за проверка в 45-ото Народно заседание разкри редица злоупотреби на ГЕРБ. Основните от тях бяха свързани със сериозен напън на свързани с партията на Бойко Борисов хора върху него и бизнеса му.

През 2012 година, когато Димитър Аврамов беше арестуван, той към момента беше народен представител от ГЕРБ. През 2017 година обаче той още веднъж се върна в политиката с друга партия - Движението за права и свободи.

Процесът против него няколко пъти започваше изначало - първо в Софийски градски съд, след това в Спецсъда, който беше закрит през 2022 година

Формално, настояването на имунитета му е поискано от Иван Гешев, който продължава да заема поста на основен прокурор.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР