Импровизиран палатков лагер пред Паметника на съветската армия разпънаха от

...
Импровизиран палатков лагер пред Паметника на съветската армия разпънаха от
Коментари Харесай

Манолова и 10-тина от Левицата бранят МОЧА с палатков лагер

Импровизиран палатков лагер пред Паметника на руската войска разпънаха от " Левицата ". Причината - желанията на управляващите да реалокират монумента, по всяка възможност в Музея на социалистическото изкуство.

Решение за демонтирането МОЧА през март, само че защото паметникът е благосъстоятелност на страната, това решение бе само пожелателно, като служебният кабинет не предприе никакви дейности. В началото на август постоянният кабинет от обществена държавна в частна държавна. Преди дни пък от регионалната администрация на София като регионалният шеф Вяра Тодева изиска плановата документи за строителството на паметника.

" Войната на десницата против историята преди локалните избори ескалира. Това е жалка война на хора, които нямат причини и решения за проблемите през днешния ден, които нямат визия за бъдещето и които се пробват да осквернят, поругаят, да демонтират историята. Хора, които желаят да потвърдят верността си към непознати посолства, демонтирайки монументи и българската история ", съобщи Мая Манолова.

Тя бе безапелационна - палатковият лагер остава до тогава, докато не бъде дефинитивно отстранена угрозата, тегнеща върху Паметника на руската войска.

Против демонтажа се афишират и от Българска социалистическа партия и " Възраждане ". В персоналния си профил Костадин Костадинов написа, че имало информация, че в тъмните часове на денонощието през днешния ден управляващите ще се опитат да смъкват паметника. Затова към " Левицата " ще се причислят и симпатизанти на " Възраждане ", които се събират пред монумента в 19 часа през днешния ден.
 Георги Георгиев: Въпросът с МОЧА е решен, ще бъде отстранен
Георги Георгиев: Въпросът с МОЧА е решен, ще бъде отстранен

Международни специалисти ще изготвят оферти по какъв начин да се промени пространството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР