Импийчмънт на Радев!Най-голямата грешка на партиите е игнорирането на гражданската

...
Импийчмънт на Радев!Най-голямата грешка на партиите е игнорирането на гражданската
Коментари Харесай

От БОЕЦ зоват за импийчмънт на Румен Радев!

Импийчмънт на Радев!

Най-голямата неточност на партиите е игнорирането на гражданската самодейност. Това е модела на „ статуковото ” – партиите и политиците работят в капсулирана, тъмна среда, откъснати от действителността в собствен, подмолен свят, без бистрота, без надзор и без отчетност. И всеки, който се опита да проникне, да освети техният свят бива признат, като опасност и жигосан, като маргинал, заплатен от някого, или реализатор на нечии поръчки. За страдание и новите партии не са изключение. Най-голямата смяна, която жителите чакаме и пожелаваме е тъкмо в това – да не бъдем превръщани в пасивни наблюдаващи, да не бъдем одобрявани, като някакви досадници, а нашият глас да бъде чут и политиците да се преценяват с жителите.

БОЕЦ постановяваме нов модел на цивилен надзор посредством интензивност, напън, бистрота, персонален образец и гражданска взаимност. Модел, който дава решения и опция за превъзмогване на слабостите на порочният партиен модел на задкулисие и корупция. Модел на интензивно гражданско общество, което инициира процеси, което реагира на всяка несправедливост, което не чака, а изисква от партиите съответни дейности. Модела на „ БОЕЦ общество ”, който дава опция на всеки жител да бъде част от процесите в страната, да бъде деен и да вижда резултатите от своята интензивност. Да бъдем ефикасни в борбите и дейностите си.

БОЕЦ не отхвърляме партийният модел на демокрацията, само че отчитаме дълбоката опороченост и перверзност на този модел в България и неспособността на партиите да се преборят с неговите пороци. Властта се трансформира в самоцел, корупцията в норма, а мафията в стопанин на институциите. БОЕЦ имаме вяра, че гражданската интензивност е „ лекарството ”, което взема решение най-важните проблеми и има пречистващ резултат към мутризацията и мафиотизацията на партиите. Гражданите си можем без която и да е партия, или политик, само че нито една партия, или политик не могат без поддръжката на жителите! Това би трябвало да бъде осъзнато.

ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и сходни формирания, които не мога да нарека партии е невероятно да бъдат „ пречистени’, или облагородени. Тумора на Държавна сигурност, корупцията и кремълофилията са ги трансформирали в мафиотски бригади за обир, осъществяване на поръчките на кукловодите и персонално обогатяване на котерията към водачите им. Те би трябвало да бъдат систематично и безкомпромисно отхвърляни, разобличавани и даже преследвани от жителите до степен на политическо заличаване и изгубване. Успоредно с това гражданското общество би трябвало да упражнява напън върху институциите и за правосъдна отговорност на членовете и водачите на тези партии за зверската корупция и осъщественият обир на страната.

Новите партии, по този начин наречените „ партии на смяната ”, или „ партиите на митинга ” все още малко се разграничават от партиите на статуквото по отношението им към жителите. Същото капсулиране, същото главозамайване и отделяне от действителността и проблемите, същата липса на бистрота при реденето на листи да вземем за пример, същата, или съвсем същата липса на чуваемост. И в това е повода за тяхната уязвимост и некадърност. Защо желаят да наподобяват на тези, против които сякаш се борят?

Партиите на статуквото, или мафията може да си разреши да работи по този метод, тъй като те имат други механизми и принадлежности за крепене на властта – управляват медиите, институции, служби, интернет и ФБ. Рекет, изнудване, закани, репресии, изборни измами, даже убийства – това са „ инструментите ” им да държат властта. Имат съдружници в лицето на олигарси и корпоративни обръчи от паразити, които се изхранват от корупционният модел на мафията. Партиите на смяната нямат различен съдружник с изключение на дейното гражданско общество и нямат различен инструмент за битка с изключение на общественото опълчване и открита опозиция - транспарантно, кардинално и поредно. Което изключва „ договаряния и договаряне ” с мафията на всевъзможни равнища. Общите цели и полезности, които споделяме изискват съгласуваност и съдействие и това е ключът към успеха в борбата против мафията. БОЕЦ предлагаме тъкмо това. Не предлагаме да бъдем патерица, или обслужващ личен състав, или да ръкопляскаме безрезервно на всяка деяние, или безучастие. А партииците, въпреки и с рекламация за смяна тъкмо това желаят. Това демонстрира уязвимост – щом не си подготвен да разговаряш и действаш задно с жителите намерено значи има какво да криеш, или от какво да се притесняваш. През последните 10 години БОЕЦ се трансформира в знак на битката против мафията и корупцията и опита, който натрупахме е скъп. Научихме се и да даваме доверие против действителни дейности. И да пожелаваме такива дейности. Научихме се да бъдем безкомпромисни и поредни. И в случай че партийците споделят, че изкуството на политиката е изкуството на компромиса, то аз споделям, че изкуството на гражданските борби е да реализираме задачите си без да вършим взаимни отстъпки. И имам вяра в това, и БОЕЦ го потвърждаваме на каузи. Опита ни научи на още нещо – не може да се бориш против мафията без да поемаш опасности, без подготвеност за всеотдайност и да платиш цената за това. Време е и партиите на Промяната да го осъзнаят и да се изправят непосредствено против злото – намерено и с цялостна мощ. А злото има своите имена – ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, псевдопатриоти, Гешев, Цацаров, и не на последно място Румен Радев. Не е задоволително еманципиране от Радев на вербално равнище. Освен приказки са нужни и дейности. И е време БОЕЦ да сложим тематиката и пожелаваме отговор и дейности от Демократична България и Политическа партия – Какво става с Подписката на БОЕЦ за импийчмънт на Радев? Какво става с нашите сигнали за КопринковГейт, ТУРСКИ ПОТОК, ЛУКОЙЛ, проверките на Пеевски, Къщата в Барселона и тн.? Не чуваме Демократична България и Политическа партия да работят, даже да приказват по тези тематики. Та по какъв начин се борят против мафията тогава?

Остава усещане, че съзнателно пренебрегват БОЕЦ и активността ни по същият метод, по който и мафията постанова медийно и институционално затъмнение върху нас. Чувал съм разнообразни пояснения от членове на Политическа партия и Демократична България. От това, че ги боязън да не ни създадат доста известни, тъй като съм щял да направя БОЕЦпартия и да им вземем гласовете, до това, че БОЕЦ сме предвидими и неконтролируеми и сме опасност за тях тъй като не им прощаваме грешките и опитите за колаборация с мафията. Ще отговоря по този начин – не вие ни вършиме известни, а нашата ежедневна активност и колкото повече се вършиме на глухи и слепи за нашите дейности, разкрития, акции и сигнали, толкоз повече заприличвате на другите. БОЕЦ не търсим популярност и популярност, а успеваемост и резултати и по тази причина търсим и съдействие с вас. БОЕЦ няма да ставаме партия, само че и нито една партия не е застрахована от БОЕЦ, в случай че не извършва своите задължения, или съобщи гражданските ползи.

Сега е време разделно. Мафията се завръща още по-могъща и на фона на тежки международни рецесии и войната в Украйна. Това значи, че Европа и интернационалната общественост имат надалеч по-важни проблеми от мутризацията на една балканска територия. Означава и че сме съвсем сами в тази борба. И в този момент, тъкмо в този момент Политическа партия и Демократична България би трябвало да решат дали ще застанат на страната на жителите в битката ни за правдивост против мафията, или ще имитират някаква „ политическа ” опозиция до границата на сигурност. Забелязвам една концепция по-ясно позициониране в Политическа партия в сравнение с в Демократична България, което ненапълно е изненада, тъй като по принцип считах, че БОЕЦ имаме по-близки съвпадения в цели и полезности с Демократична България. Пример – когато БОЕЦ влязохме в Парламента с плаката „ НЕ ПИПАЙТЕ КОДЕКСА ” и бяхме нападнати, Политическа партия ни издадоха пропуските, а Демократична България отхвърлиха.

Борисов, Пеевски и Радев си имат държавно управление в лицето на служебният кабинет. Тяхната борба не е толкоз за постоянен кабинет, тяхната борба е да унищожат алтернативата в лицето на Политическа партия и Демократична България и тогава отново ще ни пратят на избори. При разчистен терен, хартиена бюлетина и изборни схеми гарантирайки си цялостно болшинство и безгранична власт.

БОЕЦ ще предизвикваме срещи с Политическа партия и Демократична България. Ще пожелаваме и дейности по подписката ни за Импийчмънт на Радев. Ще чакаме да ги чуем намерено да приказват и по нашите сигнали и акции. Или ще одобряват, или ще продължат да се давят в блатото и клопките на мафията и ще ни изясняват по какъв начин със 73 депутата не могат нищо да създадат. Е, БОЕЦ нямаме нито един народен представител и ви споделяме, че можем доста неща да създадем дружно с жителите и това е кошмара на мафията! Страх ви е, че дружно можем да се преборим с наглите ли? Не се опасявайте, който застане до жителите с действителни дейности, а освен на думи ще има и правото да изиска и ще получи и тяхното доверие.

Битката продължава!

БОЕЦ
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР