Император, капитан, най-добрият и винаги изненадващият влизат в... италианското волейболно

...
Император, капитан, най-добрият и винаги изненадващият влизат в... италианското волейболно
Коментари Харесай

Император, капитан, най-добрият и винаги изненадващият в Италия

Император, капитан, най-хубавият и постоянно изненадващият влизат в... италианското волейболно състезание! Това не е начало на анекдот, а действителност. От през днешния ден (26 декември) ще имате опция да наблюдавате едно от най-хубавите шампионати директно. Началото слагаме с " българско " глъбини - " Верона " с Матей Казийски против " Монца " с капитана на националния тим Виктор Йосифов . Мачът стартира в 17:00 ч. и ще бъде излъчен директно по RING .

Но това е единствено една хапка от огромния волейболен сладкиш, самоуверено заплетен и от още български ръце.

Италия е една от най-силните волейболни народи, а локалното състезание има голяма заслуга за това. " Суперлига " -та постоянно е била забавна, оспорвана и посочвана за образец. От Апенините произлизат трендове, звезди и потребни практики. Всъщност волейболът в Италия става известен след края на Първата международна война. През 1929 година се образува Федерацията, а през 1936 година тимовете се провеждат в състезание. Така е до през днешния ден (с спиране в интервала на Втората международна война), като пикът на известността и качеството на играта в страната е през 80-те години, а и до през днешния ден шампионатът се смята за най-конкурентния в света!

В Италия са играли Димитър Златанов, Христо Илиев, Борислав Кьосев, Димо Тонев, Любо Ганев, Пламен Константинов, Ивайло Гаврилов, Венцислав Симеонов, Евгени Иванов, Николай Иванов ... цяло съзвездие, което незабавно изниква в главата на спортните фенове у нас.

Традицията от 80-те години не се е трансформирала. Доминацията на " Тренто " с Радостин Стойчев отпред и Матей Казийски в състава също е непреходна и за нея дълго време ще се приказва като образец за устойчива игра.

В момента в италианското състезание се подвизават четирима българи.

Императора Казийски се завръща след къси забежки в Япония и Полша, където тимът му банкрутира. Щастието да го притегли имаше " Верона " - отборът, който е на 7-о място в класирането сега. Българинът към този момент изигра два мача за отбора и означи общо 39 точки в тях.

Капитанът на българския народен тим Виктор Йосифов пази цветовете на " Монца ", който е единствено с 1 позиция по-нагоре в подреждането. През целия сезон той се показва на извънредно високо равнище. След 13 кръга централният блокировач оглавява класацията за блокади, като има 34 досега (колкото и Себастиан Соле, който обаче е изиграл повече геймове).

На трето място в класирането сега е " Лубе Чивитанова ", а заслуга за това има Цветан Соколов. Той пропусна летния сезон с националния отбор, с цел да оперира неотложно коляното си и към момента е неуверен в изявите си, само че в последните мачове още веднъж припомня за себе си и за закономерността против името му да седи двуцифрен актив в окончателната статистика.

Тодор Скримов е привикнал да е изненада. Още откогато нисичкият посрещач с извънземен отскок чу първото " Уау! " за представянето си на игрището, той не е спирал да провокира възгласи на утвърждение. В момента той носи екипа на " Вибо Валентия ". Тимът е на нежеланата 12-а позиция в подреждането, само че когато Скримов е на линията за сервис нещата наподобяват по-светли. " Дребосъкът " от Перник има на сметката си 34 аса, което прави по 0,65 на гейм. Или с други думи Скримов е на 3-о място в тази ранглиста, като изпреварва една от огромните звезди на шампионата - Иван Зайцев.

И като заговорихме за звезди, Италия освен създава, само че и отваря необятно обятията си за най-хубавите волейболисти от целия свят. Под лупа тази година се наблюдават изявите на Иван Зайцев ( " Модена " ), Османи Хуанторена ( " Лубе Чивитанова " ), Вилфредо Леон ( " Перуджа " ), Роберланди Симон ( " Лубе Чиавитанова " ), Александър Атанасиевич (Перуджа " ), Себастиан Соле ( " Верона " ), Урош Ковачевич ( " Тренто " ), Бруно Резенде ( " Лубе Чивитанова " ).

Кубинецът с полски паспорт Леон е първенец по награди за Най-ценен състезател. След 13 срещи той е блестял най-силно на игрището в 8 от тях.

В момента в класирането води " Перуджа " с 34 точки. Тимът има 2 повече от втория " Тренто " и 4 повече от " Лубе Чивитанова ". Само че нищо не е решено! Остават още 13 кръга, а по-късно първите 8 тима ще играят в плейофи, с цел да се дефинира първенецът на Италия.

В последните години за наградата се борят четирите " огромни " - " Модера ", " Перуджа ", " Тренто " и " Лубе Чивитанова ".



Така че предстоят забавни зима и пролет с български страсти в италиански жанр, които ще може да гледате директно по RING.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР