Имотният пазар във Великобритания дава възможност за стабилен и печеливш

...
Имотният пазар във Великобритания дава възможност за стабилен и печеливш
Коментари Харесай

Property development и разрешение за планиране: Как се печели от имоти във Великобритания

Имотният пазар във Англия дава опция за постоянен и печеливш метод за вложение на пари за доста британци. Проучване от септември 2023 демонстрира, че последните имотни цени са се нараснали единствено с 0.5% от юни за миналата година. Бъдещи прогнози за идващите 5 години демонстрират, че цените на парцелите ще се покачат с 6.2% до края на 2027 година Това ясно подсказва, че влагането на пари в този бранш ще донесе облага в дълготраен проект.

Инвестирането в парцели във Англия е един от най-успешните вложения, само че се изисква разширено изследване на имотния пазар, рискови решения за строителни планове и финансиране.

Най-често срещаният модел за имотните вложения е " property development ". При него се влагат финансови запаси за възстановяване на качеството на даден парцел. Един от забавните фактори за този вид бизнес е, че парцелът не непременно би трябвало да бъде благосъстоятелност на вложителя, а може да се заплаща наем на наемодателя. Или по този начин наречения " mortgage " - ипотека от банките. Така, да вземем за пример ипотека може да бъде изплатена при отдаване чартърен на парцела на трето лице, като част от месечния наем отива за заплащана на ипотеката на жилището. Трябва да се спомене, че тази тип процедура, не би проработила при всеки, тъй като би трябвало да се изпълнят избрани условия. Едни от тях са предплащане на забележителна сума депозит, кредиторът би трябвало да пресметна дали наемът, който ще бъде взет от бъдещите наематели ще донесе задоволително приход за погашение на ипотеката и вложителят би трябвало да има положително кредитно досие.

Най-важно е да се сформира проект какво ще бъде предназначението на парцела - за препродаване или предоставяне чартърен преди да стартира инвестицията.
 И Англия изпадна в криза
И Англия изпадна в криза

Това сочат предварителните данни за 6-тата стопанска система в света

Както и в България, по този начин и във Англия има доста недвижими парцели, които са в окаяно положение и имат потребност от усъвършенстване. Най-популярен модел от вложителите, които са без опит в тази промишленост, е покупката на къща или апартамент, които би трябвало да бъдат актуализирани и ремонтирани за да се вдигне тяхната стойност. Всеки парцел има избрана най-висока стойност дадена от експерти на имотния пазар, която вложителите се пробват до доближат след ремонт. Тази предоставена цена не може да бъде надхвърлена при продажба, даже и при най-голям клас на поправяне. Поради тази причина е по-изгодно е да се избират парцели, които са в добър регион или в нова разрастващата се област с цел да може да се съобщи по-голяма стойност на собствеността. След осъществените усъвършенствания върху парцела, вложителите имат две варианти - пласиране на парцела или предоставяне чартърен.

Друг модел за инвестиция е опция за закупуване на земя за изграждане на жилище. Процесът е дълъг и опасен, тъй като купувачът би трябвало да има направен по този начин наречения‚ " позволение за обмисляне " документ. Издаването на този документ може да отнеме месеци, даже и години, а през останалото време финансирането за покупката на земя остава в действие. Интересен факт е, че земя с този направен документ може да усили пазарната си стойност до 10 на 100. Поради тези аргументи този тип вложение може да бъде прекомерно рисковано, само че в случай че е сполучливо ще донесе огромна облага на вложителя.
 Защо Шотландия желае да се отдели от Англия и какво ще се промени, в случай че това се случи?
Защо Шотландия желае да се отдели от Англия и какво ще се промени, в случай че това се случи?

Три значими фактора тласкат към самостоятелност: петролът, вярата за разцвет, Брекзит

През годините имотната инвестиция е желана от британците, само че тя както има вероятност по този начин и има минуси. Генерално, както и у нас вложение на пари в този бранш няма опция за бърза сигурна облага, а е дълготрайна инвестиция. Също по този начин е значимо да се спомене, че ремонтни действия и поддръжка на жилището е желано да се извърши от самите вложители, в случай че техния бюджет е дребен, тъй като тази услуга коства скъпо на Острова. Трябва да се внимава в коя част на Англия се закупуват парцели, тъй като някои области и градове не са известни заради политическа и икономическа неустановеност, в това число някои региони от Лондон.

До този миг, чужденците имат опция за пазаруване и вложение в имотният бизнес във Англия. За огромните вложители най-популярният град за закупуване на парцел е Лондон, поради хубавичко стопанска система и високото търсене на парцели чартърен. Поради тази причина, Лондон има наклонност да бъде доста по-скъп в сравнение с други градове в Обединеното Кралство. Градове, които имат по-добри условия за дребни вложители са Бирмингам, Ливърпул и Манчестър. В тези области имотният пазар предлага композиция от налични имотни цени, разрастваща се стопанска система и високо търсене за жилища чартърен. Поради всички тези аргументи, английският заможен пазар е желан на Европейския пазар.
 Недостигът на служащи във Англия, в това число от България, добива внушителни размери
Недостигът на служащи във Англия, в това число от България, добива внушителни размери

Бизнесът на Острова изпитва голям апетит за кадри
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР