Имотната мафия в София налази имането на покойна баба реститутка

...
Имотната мафия в София налази имането на покойна баба реститутка
Коментари Харесай

Фалирал таксиджия посегна на милионите на покойна баба реститутка – ето я коварната схема

Имотната мафия в София налази имането на починала баба реститутка с активи за над 1 млн. лева в жилища и банкови сметки. Бившите на умрялата инж. Милка Константинова – теоретичен служащ, щели да се разделят с наследството си посредством единствено на едно подправено наследство, написа „ Телеграф ”.

В основата на схемата се оказал 60-годишен бакшиш с условна присъда за телефонна машинация.

Освен наследниците на дамата, причинителят щял да ужили още две фамилии – евентуалните купувачи. Обвиняемият Аспарух Сивов бил със запорирани сметки поради големи задължения. В момента, в който по тях постъпят парите на нищо неподозиращите клиенти, щял да последва банков запор върху тях и връщането им ставало съвсем невероятно.

До благополучната развръзка се стигнало, откакто на 30 март във връзка на друга прокурорска инспекция обвинител от Софийската районна прокуратура получил откъслечна информация за проектите на Аспарух. Данните за готвената машинация незабавно били оценени, след което информацията била отработена от наблюдаващия прокурор по делото и оперативни служащи от отдел „ Икономическа полиция” в Столична дирекция на вътрешните работи.

Така вместо Аспарух Сивов да успее да продаде две жилища в столичните квартали „ Изток” и „ Гоце Делчев” с пазарна цена 700 000 лева, ще прекара великденските празници зад решетките. В последния работен ден за тази седмица Софийският областен съд наложи на Аспарух най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража”.

В последните месеци от живота на бабата реститутка, която имала магазин на ул. „ Пиротска”, 2 жилището, 6 банкови сметки в друга валута и ниви в Костинброд и Павликени, за нея се грижел Аспарух дружно с околните си. откакто дамата умряла, той провел заравяне. Вероятно е знаел, че дамата има две племенници и е желал да измъкне всичко под носа им.

Аспарух се сдобил със саморъчно написано наследство в негова изгода, за което движимостите лица са безапелационни, че нито почеркът, нито подписът в него са на починалата баба.

Със наследството Сивов се опитал да изтегли над 75 000 лева от сметки на умрялата, само че служителка в Пощенска банка разказала, че Сивов прави нелогични изказвания пред нея по отношение на наследството, в което имало и изчезнала точка. Паралелно с опита да изтегли парите на Милка, Сивов опитвал да продаде и двете ѝ жилища. Тъй като жилищата със завети се продавали по-трудно, той ги пуснал съвсем на половин цена.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР