Имотите в Лондон поевтиняват, а ако Великобритания излезе от ЕС

...
Имотите в Лондон поевтиняват, а ако Великобритания излезе от ЕС
Коментари Харесай

Цените на имотите в Лондон падат, а може и направо да се сринат

Имотите в Лондон поевтиняват, а в случай че Англия излезе от Европейски Съюз без договорка, те може да се срутен . Това настояват специалисти и анализатори пред Reuters.

Тримесечното изследване измежду към 30 експерти от жилищния пазар, извършено предходната седмица, сочи, че цените на жилищата в столицата, където задграничните вложители накараха цените да се изстрелят нагоре, ще спаднат с 1,6% тази година и с 0,1% идната.

Несигурността към договарянията за Brexit към този момент подплаши задграничните вложители. На въпрос по какъв начин ще се отрази излизането от Европейски Съюз без договорка върху цените в Лондон, отговорите варират от „ кратковременен спад “ до „ разрушително “ и „ пагубно “.

На въпрос каква е опцията за забележителна промяна на жилищния пазар в Лондон преди края на 2019 година, експертите дават относително висока медианна оценка от 29%. Най-високата е 75%. Това обаче може да е и добра вест, да вземем за пример за хората, които в този интервал желаят да купят своето първо жилище.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз през март. Сделка към момента не е реализирана, което слага редица опасности пред английската стопанска система.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР