Имотите се обявяват на цени, в много случай под пазарните

...
Имотите се обявяват на цени, в много случай под пазарните
Коментари Харесай

Продават евтина земя през ЧСИ

Имотите се афишират на цени, в доста случай под пазарните

Сред стотиците предложения на частните правосъдни реализатори започнаха да излизат забавни оферти и за продажба на земеделска земя. Подобни активи рядко се продаваха. Причината: компании, които са закъсали при изплащането на отговорностите си постанова разпродажбата на тяхна земя. В момента да вземем за пример в регион Бургас е разгласен търг за 495 дка, в Хасково е планувана обмен за 325 дка. Като прогнозите са в идващите месеци на пазара да излязат близо 5000 дка земя.

Най-голямото преимущество да се купи земя през частен правосъден реализатор е по-ниската цена. Имотите се афишират на цени, в доста случай под пазарните - т.е. на 75% от оценката им. Другият миг е, че от време на време на търг се продават неповторими имоти, които рядко излизат на пазара. Факт е, че в последните години предложение на земя е по-малко от търсенето. Освен това земеделието е един от секторите, който резервира относителния си ритъм на развиване даже и в интервали на стопански спад.

Частни правосъдни реализатори (ЧСИ) описаха, че съобщение за идната обмен се слага в канцеларията на частния правосъден реализатор, в постройката на районния съд, в общината или кметството по местонахождението на парцела, на самия парцел и се разгласява на интернет страницата на окръжния съд,където ще е търгът. Това се прави най-малко един ден преди да стартира проданта. Всички обявления се качват онлайн и на уеб страницата на камарата на ЧСИ.

Търгът е с скрито наддаване за един календарен месец. След като е пуснато съобщение за обществена обмен, всеки претендент може да подаде своята оферта на посочения от ЧСИ адрес. Офертата би трябвало да е в запечатан плик, който да съдържа разписка за импортиран аванс. Задатъкът съставлява 10% от началната цена на парцелите. След приключването на едномесечния период за подаване на предложения стартира вторият стадий на обществената обмен - търга с очевидно наддаване. Отварят се всички постъпили секрети оферти, след което участниците имат опция да наддават над най-високата препоръчана цена. При писмените предложения няма избрана стъпка, с която да се наддава, до момента в който при устното наддаване тя е равна на размера на задатъка (10% от първичната цена). След приключването на търга претендентът, декларирал най-високата цена, се записва в протокола като покупател. Той е задължен в едноседмичен период да внесе препоръчаната от него цена, като приспадне импортирания аванс, описаха още ЧСИ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР