Имоти за над 104 млн. лева в едно с оборудването

...
Имоти за над 104 млн. лева в едно с оборудването
Коментари Харесай

Застраховат за 790 хил. лева Слънчевото бунгало на Тато

Имоти за над 104 млн. лв. в едно с оборудването и техниката в тях застрахова властта. Това излиза наяве от социална поръчка, оповестена от администрацията на Министерския съвет (МС). Крайният период за подаването на офертите изтича на 1 декември. В листата е включена освен постройката на Министерски съвет, само че и четирите полицейски кабинки към нея, гаражите, ведомствените жилища, резиденциите " Бояна “, " Шабла “ и " Евксиноград “, земеделската продукция и реколтата в последната,  всички коли от автопарка, които употребяват служителите и чиновниците по места. 

Активи 

Административната постройка на Министерски съвет, която се намира на " Дондуков “ 1, е оценена на 24 млн. лв., а компютрите и хардуерът на чиновниците - малко над 9 млн. лв.. Гербът, който е окачен начело, е застрахован за към 74 000 лв.. Ведомствените жилища са 76 и костват 6,5 млн. лв.. Картините и скулптурите, които красят коридорите на властта, са оценени за над 4,5 млн. лв.. Една част са благосъстоятелност на самия Министерски съвет, а други - преотстъпени от музеи и галерии. Книгите в библиотеката са на по-ниска стойност - 97 000 лв.. Около 26 млн. лв. е резиденция " Бояна “, като по-голяма част от сумата - към 15 млн. лв. - е за Дом 2 от комплекса, където постоянно се вършат конференции и срещи на върха, предава " Телеграф ".

Стопанството в " Евксиноград “ е доста по-мащабно. Избата там пази виновност за над 1 млн. лв.. Застрахователната сума на самата нея е над 643 000 лв.. Лозовите масиви са 104 декара и за над 615 000 лв.. Най-скъпо се оказва вид " Траминер “, следвано от " Шардоне “. Слънчевото бунгало, където нормално почиват министър председател и президент през лятото, ще бъде застраховано за над 790 000 лв.. На собствен ред Фердинандовата къща коства към 367 000 лв..  Най-големият актив в резиденцията е самият замък " Евксиноград “ и е на стойност над 4 млн. лв.. На място има и Бадемова градина. Тя е оценена единствено на 11 400 лв., тъй като е едвам 7 декара. 

Яхта 

Стопанството си има ветроходна яхта " Имтон “ и два моторни катера - " Бейлинър “ и " Чалънджър “. Всички те обаче са спрени от придвижване. Всички тези обекти се застраховат против 24 риска, измежду които пожар, детонация, бедствия, земетресение, наводняване, стихии и урагани, срутване на земни пластове, повреди, токов удар, течове, тероризъм, обири, щета на имуществото при стачки или цивилен протести, загуба на реколтата на лозовите масиви.

Най-старата кола в автопарка - мерцедес от 1988 г. 

Общо 85 са транспортните средства в автопарка. 50 от тях са на Министерски съвет, 17 се употребяват в резиденция " Бояна “, 13 са в " Евксиноград “ във Варна, а единствено 5 в " Шабла “.  Най-старото транспортно средство е ВАЗ от 1984 година. То се употребява в резиденцията в Шабла. Най-старата кола обаче е " Мерцедес “ от 1988 година. То е в активите на стопанството в " Евксиноград “. Най-новите коли са от 2020 година. Масовите автомомобили, които се позлват от администарцията на Министерски съвет, са закупени 2009 година и са " Форд Мондео “. Най-скъпите коли са едно " Волво XC 60 ", една " Дачия Докер “  и две тойоти - сред 27 000 и 35 000 лв.. Всички транспортни средства се застраховат наложително за " Гражданска отговорност “, получават и каско, както и за акцидент на водачите и пасажерите в тях. 

50 000 лева обезщетение при гибел след ПТП

Всяко едно място в колите се застрахова за 50 000 лв.. Това важи за транспортни катастрофи както у нас, по този начин и в чужбина. Покриват се телесни повреди, загуба на работоспособност, краткотрайна такава или гибел. Така при гибел след злополука със служебната кола фамилията на пострадалия ще вземе точно 50 бона. При краткотрайна неработоспособност покритието е минимум 1000 лв.. Поемат се и медицинските разходи - до 2000 лв.. Всички коли при настъпила вреда да се отремонтират в приближен сервиз на застрахователя. Той е задължен да обезпечи и Пътна помощ.  репатрирането автомобила при ПТП или техническа щета е без ограничаване на километри. При цялостна неспособност да се възвърне колата застрахователят изплаща обезщетение в размер 100%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР