Имоти на “Панагюрски мини“ се използват за сметища. Такъв сигнал

...
Имоти на “Панагюрски мини“ се използват за сметища. Такъв сигнал
Коментари Харесай

Превръщат ли се в сметища имоти на “Панагюрски мини“?

Имоти на “Панагюрски мини “ се употребяват за сметища. Такъв сигнал е подаден неотдавна от жители в Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ)в Пазарджик. От ведомството са организирали инспекция на място, в която са взели участие и представители на Община Панагюрище. Направени са щателни огледи на няколко места в покрайнината, посочени в сигнала.

В двора на учебното заведение в с. Елшица и в региона не са видяни замърсявания. Североизточно от шахта „ Извозна “, на повърхност към 15 кв. м. са заварени строителни боклуци (парчета тухли). Под уреди за претоварване на рудата на шахтата не е имало боклуци. В постройката на подемна станция също е имало строителни боклуци, а в шахтите на станцията се виждали боклуци от разкомплектоване на коли, пластмасови туби, елементи от мека мебел и строителни боклуци.

По протежението на ведомствения южен път сред селата Елшица и Левски, в канавките е имало единични боклуци от опаковки, части найлон, бидони. В отбивка, вляво по черен път, е установено съществуване на битови боклуци на купчина и разпръснати боклуци от пластмасови и железни опаковки.

По протежението на общинския път сред Елшица и Левски, в канавките съща са видяни единични боклуци от опаковки. В крайпътните зони от тестваните сектори на общинския път сред Елшица и село Калугерово също са заварени единствено единични хартиени, пластмасови и железни опаковки (кенчета), части найлон.

Становището на екоекспертите е, че няма нерегламентирани сметища, а единствено обособени нечисти сектори. На кмета на Община Панагюрище е обещано наставление с избран период да провежда разчистване на нечистите с боклуци терени. След приключване на периода РИОСВ-Пазарджик ще извърши следващ надзор по осъществяването му.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР