Имотен балон няма, а по-скоро има обезценяване не лева. Това

...
Имотен балон няма, а по-скоро има обезценяване не лева. Това
Коментари Харесай

Адвокат: Преди да купите имот задължително се прави правен Дю Дилиджънс

Имотен балон няма, а по-скоро има обезценяване не лв.. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " юрист Юлия Николова, която означи, че имотът е убежището на нашите пари.

Тя изясни какви документи са ни нужни, в случай че желаеме да посетим нашия юрист, с цел да закупим парцел: " Трябва да знаем какви документи да пожелаеме от брокерите или от продавача, с цел да бъдем готови, когато отидем при нашия юрист. Нашият юрист ще ни каже в допълнение какво е належащо, само че това, което първо би трябвало да имаме, това е документът за благосъстоятелност. Документът за благосъстоятелност на продавача, с данните на продавача, с цел да може надлежно нашия юрист да направи идващите информации, да изкара уверение, така наречен Удостоверение за тежести и така нататък Но в България в действителност, този документ за благосъстоятелност може да бъде друг. Може да бъде нотариален акт, нотариален акт за подаяние, за продажба, само че може да не бъде нотариален акт. Ако парцелът да вземем за пример, е бил общински или държавен, може да бъде един елементарен контракт с общината и с страната. Ако парцелът е платен през ЧСИ (Частен правосъден изпълнител) може да бъде разпореждане за възлагане. Изобщо, не можем да кажем, че има един общоприет документ, който съставлява документа за благосъстоятелност ", разяснява Николова.

Адвокатът добави, че с изключение на инспекцията на тези документи е доста значимо да бъде тествана цялата история на парцела: " Историята на парцела се ревизира най-малко 10 години обратно. Така че юристът би трябвало да има първичните данни, с цел да може по-късно да ви направи лист с всички нужни документи, които би трябвало да се съберат, с цел да може да се направи един цялостен " Дю Дилиджънс " (due diligence). Правен " Дю Дилиджънс " или изследване на парцела, на историята му, на статута му, с цел да знаете вие, че купувате в действителност един чист парцел, че няма да имате проблеми и че това фактически е тъкмо това, за което си давате парите ", обърна внимание тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР