Имот за 3 милиона лева е продаден за 300 хиляди,

...
Имот за 3 милиона лева е продаден за 300 хиляди,
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Министър-председателят, вместо да се прави на куриер, да отговори за скандалната имотна сделка в София

Имот за 3 милиона лв. е продаден за 300 хиляди, а какъв брой още такива са направени, попита заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия
„ На 29-ти ноември 2022 година от трибуната на Народното събрание министър председателят Гълъб Донев на въпрос за скандална корупционна договорка за продажба на парцел в София, който коства 3 милиона, за 300 хиляди лв., той дава отговор, че е предоставена инспекция и в границите на седмица ще ни осведоми за резултата от инспекцията. На базата на този негов отговор, на 15-ти декември ние пускаме писмен въпрос, в който молим министър-председателя да осведоми Народното събрание документално какъв е резултатът от инспекцията. И след 18 дни, на 3-ти януари, ние получаваме писмения отговор, в който се споделя: „ Уважаеми народни представители, по отношение на Вашия въпрос Ви известявам, че въпросът е изпратен за отговор на министъра на превоза и известията “. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от парламентарната естрада.

Той изрази възмущението си, че министър-председателят, вместо да отговори, по неговите думи е направил ролята на пощальон, и е препратил въпроса на Министерството на превоза, където евентуално също имат отговорност за тази договорка. „ И когато ти би трябвало да отговориш на народните представители и българските жители и да събереш информацията от тези, които са виновни, ти го пращаш на тях да ти отговорят “, добави Свиленски.

Депутатът от левицата прикани ръководителя на Народното събрание да се разпореди, тъй че министър-председателят да отговори на писмения въпрос от 15-ти декември 2022 година и да показа резултата от инспекцията на скандалната договорка.  „ Днес в превоза комисия ще пристигна министърът и ще ни изяснява по какъв начин няма пари за НКЖИ и БДЖ и по какъв начин всеки ден се палят локомотиви, а в това време парцел за 3 милиона се продава за 300 хиляди лв.. А какъв брой такива покупко-продажби са направени без наше познание? Ето по тази причина желаеме информация “, сподели в умозаключение Георги Свиленски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР