Имот от 540 кв. метра до Црънча дарява Община Пазарджик

...
Имот от 540 кв. метра до Црънча дарява Община Пазарджик
Коментари Харесай

Община Пазарджик дарява земя за тренировъчна полоса на армия...

Имот от 540 кв. метра до Црънча подарява Община Пазарджик на страната за подготвителна полоса за подготовка на военните. Там ще бъде построено спортно оборудване с трудности, детайл от военния петобой, една от най-популярните дисциплини в международния боен спорт, който се организира годишно като шампионати, европейски и международни шампионати.

Гост на сесията бе персонално ген. Явор Матеев - пълководец на Специалните сили. Той акцентира, че тази полоса е извънредно значима за образованието на военните, а армията ни работи за сигурността на всеки човек в страната. Тези полоси са първите в страната, които ще са най-модерните в Европа. А региона ще има полигон с най-хубавите стандарти на света.

Теренът е със статут на земеделска земя, тогавашно дере, изгубило предназначението си. В момента не се употребява за селскостопански потребности. Ген. Матеев увери, че по време на тренировките няма да се употребяват бойни муниции, а образователни, които не са чак толкоз шумни и няма да пречат на хората в Црънча. По думите му, се опитвали да се преценяват с тях и след многогодишното неодобрение сега са постигнали единодушие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР