Актьорът Марк Стронг говори пред Euronews Culture за новата си

...
Актьорът Марк Стронг говори пред Euronews Culture за новата си
Коментари Харесай

Британският актьор Марк Стронг за възстановяването на украинските училища и опасностите от умората от състрадание

 Актьорът Марк Стронг приказва с Euronews Culture за новата си роля на дипломат на UNITED24 и кариерата си Актьорът Марк Стронг приказва пред Euronews Culture за новата си роля на дипломат на UNITED24 и кариерата си - Авторско право Joel C Ryan/Invision/AP - UNITED24 - Euronews От David Mouriquand Публикувано на 17/10/2023 - 07:30 Споделете тази публикация  Бутон за затваряне  facebook Фейсбук  facebook  twitter Twitter  twitter  flipboard Flipboard  flipboard  изпрати Изпрати  изпрати  reddit Reddit  reddit  messenger Messenger  messenger  linkedin Linkedin  linkedin  vk VK <им src= " https://static.euronews.com/website/images/vector/social-icons/article-redesign-vk.svg " width= " 48 " height= " 48 " alt= " vk " class= " u-show-for-medium " loading= " lazy " fetchpriority= " low " > Копирайте/поставете връзката за вграждане на видеоклип на публикацията по-долу:  Копиране в клипборда Копирано

„ Просто би трябвало да продължим и да подсещаме на хората, че има хора, които се нуждаят от нашата помощ.

РЕКЛАМА

По време на нашествието на Русия в Украйна повече от 3000 образователни заведения са претърпели вреди, като над 400 от тях са изцяло унищожени - което съставлява 10% от просветителните заведения в страната.

Президентът Володимир Зеленски назначи няколко посланици през последните месеци посредством своята благотворителна организация UNITED24 , за да събира дарения за своята нация.

Най-новото допълнение към екипът е прочутият английски артист Марк Стронг.

Гледали сте го във филми като Zero Dark Thirty, Sherlock Holmes, Kingsman, The Imitation Game, Tár и най-скоро в Критикът. Филмографията му е толкоз впечатляваща, колкото и разнообразна.

Стронг се причислява към хора като Барбра Стрейзънд, Лив Шрайбър, Иванна Сахно и Ричард Брансън като посланици на UNITED24 и ще дава отговор за поддръжката на образованието на платформата и научна стратегия – съответно набиране на средства за създаване на бомбоубежища в учебните заведения.

Euronews Culture се срещна с Марк Стронг, с цел да обсъдят новата му роля, по какъв начин публичните персони могат да създадат значима смяна, риска от отмалялост от съчувствие, когато е изправен пред спор, както и някои от идните му планове както на огромния, по този начин и на дребния екран – в това число избрана основна роля в идния сериал „ Дюн “ на HBO.

Култура на Euronews: Как участвахте ли в UNITED24?

Марк Стронг: Помолиха ме да вземам участие в благотворителен футболен мач на Стамфорд Бридж. Аз съм огромен почитател на Арсенал и ми споделиха, че доста някогашни играчи на Арсенал като Робер Пирес и Клиши и момчета като тях ще играят, тъй че би трябвало да призная, че първият ми възторг за мача беше фактът, че щях да срещна всички тези митове, които бях израснал подкрепяйки. Но тогава, когато бях там, се сблъсках с (Андрий) Шевченко, който в действителност беше играл в благотворителен мач преди няколко години за Soccer Aid (британското годишно благотворително събитие, набиращо пари за УНИЦЕФ). Той е доста прелестен човек и станахме положителни другари. И тогава срещнах (Олександър) Зинченко, който е различен украински футболист, който играе за Арсенал, и осъзнах, до момента в който бях там, в течение на няколко дни, когато тренирахме за мача, че цялото нещо се прави за UNITED24, която е частта за набиране на средства на президента Зеленски, и че събира пари за Украйна. Говорих с момчетата, които го проведоха, и те ме помолиха за моята помощ... И е доста мъчно, когато някой те помоли за помощ, да кажеш не, почтено.

Мислите ли, че е значимо, може би в този момент повече от всеки път актьори и публични фигури като вас дават обществения си профил на тези дела, с цел да покачат осведомеността за обществени и политически проблеми?

Това би бил забавен въпрос за вас, като публицист, да отговори, тъй като трансформираха ли се нещата през годините? В предишното нямахме обществени медии, нямахме този достъп до информация, който всеки има, и в действителност ми се коства, че хората стават захласнати от популярност и изображения и всички тези неща. Хората приготвят личните си фотоси на телефоните си, стават доста насочени към личния си образен резултат... И може би в тази среда е значимо хората, които са забележими и разпознаваеми, да оказват помощ с неща, към които изпитват мощни усеща – и това е, което усещам, че върша.

Всичко страда от пренасищане
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР