Как ботушите Crocs се превърнаха в хит за летни обувки?

...
Нова обувка твърде далеч? Парис Хилтън моделира впечатляващото сътрудничество на
Коментари Харесай

Нова обувка е твърде далеч? Парис Хилтън моделира впечатляващата кола на MSCHF с Crocs Нова обувка твърде далеч? Парис Хилтън моделира впечатляващото сътрудничество на MSCHF с Crocs - Авторско право MSCHF от Публикувано на 09/08/2023 - 07:50

След изключително популярното издание на ботуши в стил Astro Boy, арт колективът MSCHF пуска жълт наследник в сътрудничество с Crocs - но защо тези странни парчета грабват вниманието ни до такава степен?

Първо големи червени ботуши в стил Astro Boy, след това сабо в стил жаба от 90-те години, а сега масивни крокодили, каквито не сте виждали досега... Какво се случва в света на обувките?

p>РЕКЛАМА

, базираният в Бруклин арт колектив MSCHF си сътрудничи с марката за поляризиращи обувки Crocs.

Резултатът? Чифт големи, ярко жълти ботуши с отличителни дупки на Crocs.

Наречени по подходящ начин Големи червени ботуши (жълти), странните обувки са най-новото издание на големи ботуши, проектирани от MSCHF.

По-рано тази година, когато пуснаха анимационен чифт, вдъхновен от тези, носени от манга героя Astro Boy.

Новите жълти ботуши не само имат същата анимационна форма, но също така имат добавянето на разпознаваемите дупки, които определят сабото на Crocs.

Пускани днес (9 август), Big Red Boots (Yellow) ще ви струват страхотните €410, но вероятно ще бъдат разпродадени, точно като техните червени братовчеди.

Освен че украсяваха краката на Парис Хилтън, те бяха носени от Томи Кеш по време на ревюто на мъжко облекло пролет лято 2024 на Rick Owens на Седмицата на модата в Париж през юни. Естонският рапър ги съчета със странна визия на пантомима, привличайки вниманието от действието на модния подиум.

Публикация, споделена от TOMM¥ €A$H (@tommycashworld)

MSCHF отдавна е известен със своите прокарващи границите творения, включително сътрудничество с Lil Nas X. Резултатът беше лимитирана серия маратонки Nike, персонализирани с човешка кръв, наречени „Обувки на Сатана“. Струвайки зашеметяващите 927 евро, те се разпродадоха за по-малко от минута, но доведе до това Nike да ги съди за нарушаване на търговска марка.

Защо обувките стават все по-странни?

Колекцията на изкуството не са единствените създатели на обувки, които правят изявление с дизайна си.

Завършилата Central Saint Martins Кики Граматопулос наскоро стана вирусна с маратонките си, предназначени да помогнат за разпространението на растения и семена в градовете като част на проект, който тя е озаглавила Rewild the Run.

Публикация, споделена от Kiki Grammatopoulos (@studio_kiks)

На по-носталгичен, отколкото практичен фронт, една обувка беше обута от модниците по цялата тазгодишна мода седмици в Милано и Париж.

РЕКЛАМА

Frog Clogs са вдъхновени от ботушите Wellington с детайли на жаба през 80-те и 90-те години.

Сътрудничество между британски дизайнерът JW Anderson и Wellipets видяха линия необичайни обувки, включващи лица на жаби, жълти очи и червени усти.

Налични в зелено, жълто и синьо, те се продават на дребно за €395 и са в постоянно търсене, откакто са освобождаване.

За небрежния фен на модата възходът на необичайните обувки е леко объркващ - но е по-дълбок от странната естетика заради самата нея.

Ние всички живеем в често плашещ период на геополитическа война и изправен пред нарастващи климатични кризи и кризи на разходите за живот. В резултат на това хората се обръщат към нови обувки и дрехи, които предлагат допаминов удар и шанс да се съсредоточим върху нещо различно от гибелта и мрака около нас.

РЕКЛАМА
„[Новите обувки са] модерно бягство от реалността.“

„Светът на модата става малко смешен, но това е смисълът“, казва специалистът по поведението на потребителите J'Nae Phillips от Canvas8 пред Euronews Culture , добавяйки, „модата е надута, горда и прави изявление. Това е вирусно, спира шоуто и е толкова привличащо вниманието, колкото и сюрреалистично.“

Има ли повече в тези „странни“ обувки освен гарантиран успех в социалните медии?< /h2>

Докато най-новото сътрудничество на MSCHF е предназначено да стане вирусно в социалните медии, Филипс обяснява, че има нещо повече за появата на странни обувки, отколкото се вижда на пръв поглед – или крака, в този случай.

„Има за цел да предизвика суматоха и да подкопае нормите за обувки, като инжектира малко живот/личност обратно в модното пространство – всичко това произтича от хора, които искат да се забавляват и да експериментират с модата по начини, които не са толкова конвенционални“, казва тя.

Във време, когато всички ние се нуждаем от малко повече цвят в живота си, много модни любители избират необичайни парчета, които да отразяват тяхната идентичност, използвайки модата като форма на забавление.

Публикация, споделена от Ciara (@ciara)

Тези сътрудничества обаче не са евтини, което означава, че странните стилове, създадени от MSCHF и подобните им, са извън обсега на много потребители.

РЕКЛАМА

Хората, които могат да си позволят да похарчат стотици за това, което всъщност е новост, са в различна лига.

"Мода- посетителите, които са в състояние успешно да се отклоняват от конвенциите, са тези, които имат висок статус и социален капитал, за да предизвикат нормите. Те са хората, които имат достатъчно репутационен капитал, за да поемат разходите и да се сблъскат с критики, ако изберат да тръгнат по пътя на вирусния стил“, казва Филипс.

„Кой по-добре може да покаже своя „социален капитал“ като носят абсурдни нови обувки (и се измъкват с тях), отколкото знаменитости и създатели на съдържание, жадни за внимание?“

С най-богатите в обществото постоянно снимани или снимани, независимо дали на модни ревюта, седнали край корта на престижни спортни събития или на частни самолети, постоянното споделяне в социалните медии означава, че новите стилове ще се филтрират до най-ниската точка на модната индустрия.

Истинските победители в тенденцията за особени обувки са, разбира се, марки зад тях печелят пари, а хората печелят последователи и знаменитости за носенето им.

В крайна сметка обаче, ако интересът ни бъде предизвикан от чифт гигантски жълти ботуши или лица на жаба върху сабо, това е приятно бягство от травмата на ежедневието. Да живее новата обувка!

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР