Матео Месина Денаро: `Последният кръстник` на Италия е твърде болен, за да остане в затвора, твърдят адвокати

...
Две раздавателни снимки на Месина Денаро, публикувани от ANSA и
Коментари Харесай

Две раздавателни снимки на Месина Денаро, публикувани от ANSA и Carabinieri през януари, когато мафиотският бос беше арестуван. Две раздавателни снимки на Месина Денаро, публикувани от ANSA и Carabinieri през януари, когато мафиотският бос беше арестуван. - Авторски права Handout/ПРЕССЛУЖБА НА ИТАЛИАНСКИТЕ КАРАБИНЕРИ/AFP;Handout/ANSA/AFP от & AFP Публикувано на 08/08/2023 - 15:52

Босът на сицилианската мафия, който беше най-издирваният човек в Италия, докато не беше арестуван през януари, сега е твърде болен, за да остане в затвора, според неговите адвокати, които казват, че той трябва да бъде преместен в болница.

, някога наричан "последният кръстник на сицилианската мафия", е твърде болен, за да остане в затвора, според адвокатите му.

РЕКЛАМА

61г. -старият шеф беше най-издирваният човек в Италия до 16 януари, когато беше арестуван от италианската полиция в сицилианския град Кампобело ди Мазара, където се укриваше почти на видно място.

Това, което помогна на властите да открият неуловимия „шеф на всички босове“, беше болестта му.

През януари Месина Денаро беше разпитан от полицията на излизане от частна клиника, където беше назначен под фалшивото име Андреа Бонафеде - племенник на починалия бос на мафията Леонардо Бонафеде.

В продължение на три десетилетия Месина Денаро избягваше да лежи в затвора за многото си кървави престъпления - но болестта му сега е причина мафиотският бос да бъде изведен от затвора, твърдят адвокатите му. Мафиотският бос има четвърти стадий на рак, според адвокатите му.

Той беше опериран от рак на дебелото черво през 2020 г. и 2022 г., преди да бъде арестуван. Сега той излежава доживотна присъда за поредица от убийства, които или е поръчал, или е извършил сам между 1991 и 1992 г.

„Матео Месина Денаро вече е напълно несъвместим със затворническия режим... и трябва незабавно да бъде възстановен в болница“, неговият адвокат Алесандро Черела

Месина Денаро е осъден на разпоредба, известна като „carcere duro“ или „суров затворнически режим“, мярка, насочена към контролиране на босовете на мафията и включва спиране на нормалните правила за затвора и пълна изолация на задържания. Европейският съд по правата на човека постанови, че затворническият му режим е сравним с изтезания.

Изключителни снимки разкриват четири десетилетия на Палермо под мафиотско управление Страните от ЕС все повече се стремят да си върнат земя от мафията. Ето какво може да се направи с него

Италианската затворническа система вече позволи на Месина Денаро да напусне затвора, за да бъде опериран в болница в Л'Акуила, в района на Абруцо, на 27 юни. Той беше придружен от значителен брой полицейски служители.

Сега неговите адвокати искат Месина Денаро да бъде преместен за постоянно в болницата в Акуила. Те казват, че болестта на боса на мафията е станала все по-сериозна, до такава степен, че той вече не може да яде, а само да консумира плодови сокове и хранителни добавки.

В момента Месина Денаро се лекува в специална стая, създадена до килията му в затвора, в който е задържан в Абруцо.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР