Името Северна Македония е неприемливо, тъй като дава заявка за

...
Името Северна Македония е неприемливо, тъй като дава заявка за
Коментари Харесай

Името Северна Македония е неприемливо и дава заявка за териториални претенции към България, отсече историк!

Името Северна Македония е недопустимо, защото дава поръчка за териториални искания към България – това включва цялата Благоевградска област. Това сподели в предаването “Лице в лице” по БТВ историкът, политолог и ръководител на АБВ-Младежи София Пламена Заячка във връзка страховете от новото име на Македония.

Не е редно по подобен казус българското държавното управление да бяга от тематиката. Дори и премиерът Бойко Борисов през 2012 година сподели, че името Северрна Македния е недопустимо, защото могат да изискат Благоевград. Същото сподели предходната година и външният министър Екатерина Захариева. Затова не можем да разберем защо сега няма никаква позиция. Ние от АБВ настояваме тези страни, които са част от казуса, да вземат участие във вземането на решението или най-малкото да имат позиция. Македонската страна би трябвало да вземе поради нашите причини и терзания и да ги почете, съобщи Заячка.

С отхвърли от срещата с македонския президент Борисов и държавното управление изпуснаха шанса ние да бъдем дейна страна във вземането на решението. Можехме да бъдем водеща страна в процеса, още повече когато претендираме да бъдем водач на Западните Балкани, сподели още Пламена Заячка.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР