Името на новия говорител на Камарата на представителите (и трети

...
Името на новия говорител на Камарата на представителите (и трети
Коментари Харесай

Украйна получи лоши новини от САЩ

Името на новия представител на Камарата на представителите (и трети човек в йерархията на САЩ) Кевин Маккарти провокира смешки за „ новия маккартизъм “. Под остарелия маккартизъм, кръстен на сенатора - пияч, е признато да се схваща епилептичен припадък на антикомунизъм и лов на вещици. Много е допустимо изостряне в подобен проект в този момент в действителност да чакат американско-китайските връзки, което самият Маккарти обясни в тирада след избирането си на висок пост.

Но нас ни интересува кариерното му издигане в подтекста на руско-американските връзки, където „ новият маккартизъм “ стартира доста по-рано – даже по-рано от СВO. И положителните съветски американисти постоянно показват мнение, че в нашия случай е тъкмо противоположното: сякаш изборът на Маккарти може да има удобен резултат върху нас в смисъл, че в този момент Вашингтон ще оказва помощ по-малко на въоръжените сили на Украйна.

Има учредения да се мисли по този начин. Изглежда дори съществени.

Камарата на представителите има последната дума за бюджета, а Маккарти даде обещание да понижи 130 милиарда $ разноски, в това число 75 милиарда $ разноски за защита. Републиканците няма да вдигнат ръка за ограничение на мегаломанските планове на Пентагона в региона на оборудването на личните си войски, само че жертвите на бога на войната Марс (т.е. помощ на въоръжените сили на Украйна) са главният претендент за редуциране.

Това се удостоверява от събитията при избора на Маккарти и компромисите, които наподобява стоят зад този избор. Той съумя да стане представител едвам на 15-ия опит, защото дълго време кандидатурата му все не събираше минимално нужния брой гласове. Това не се е случвало в Съединени американски щати повече от век и половина.

Причината е вътрешнопартийният протест на две дузини депутати, които в съветските медии постоянно са наричани „ радикални консерватори “ и „ тръмписти “. По принцип е вярно, само че дава изкривена картина.

Ключови хора в протеста са Анди Бигс от Аризона, Мат Гец от Флорида и Лорън Бобърт от Колорадо. Бигс оглавява парламентарния алианс Freedom Caucus /Кокус на Свободата/ и от американска позиция това е доста закостенял алианс. Но консерватизмът не е универсална идеология – той се опира на традициите и предишното, а те са разнообразни във всяка страна. Тоест, тези конгресмени са консервативни в смисъл, че се базират на либертарианския дух на бащите-основатели, а в действителност техните възгледи за стопанската система са по-либерални от тези на Егор Гайдар.

В Маккарти те виждат " зрадата ". Те имат вяра, че той, сдържан републиканец-центрист, ще подписа съглашения с демократите, ще съобщи Отечеството си на демократичната хидра, ще съблече Америка до голо и ще я пусне по света.

Всички тези подозрителни конгресмени в действителност поддържаха Доналд Тръмп, само че самият Тръмп поддържа избора на Маккарти и несполучливо се опита да разубеди Гец и Бобърт да гласоподават за други претенденти. Тактиката на бунтовниците беше да гласоподават за който и да е от техните рангове, единствено с цел да попречат на „ елитния претендент “ да събере нужния брой гласове.

Тръмп не съумя да ги разубеди, както споделиха персонално те. И, строго видяно, те би трябвало да бъдат свързани не с някогашния президент, а с евентуалното бъдеще - губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който, допустимо е и директният съперник на Тръмп. Ексцентричният милиардер изигра ролята на статист в тази история: не той стартира тази борба, не той съумя да я приключи.

Но Маккарти го направи - посредством, както беше упоменато нагоре, неопределени взаимни отстъпки. Предполага се, че спикерът се е съгласил да опрости процедурата за своето отзоваване и е заречен на Гец, който се съпротивляваше до последно, поста ръководител на комисията по защита.

Ако това е правилно, тогава сделката ще вдигне много звук. Либералите към този момент са вложили в демонизирането на Гец и Боберт (последната от дълго време е считана за нещо като изкопаем хищник). Например напълно неотдавна те бяха унизени, тъй като не слушаха изявленията на президента на Украйна Зеленски, когато той говореше в Конгреса, а гледаха в смарт телефоните си.

Но Зеленски също е просто събитие, тъкмо като Тръмп. Борейки се с Гец и Боберт, либералите се борят най-вече с ДеСантис, защото не можаха да намерят съществени компрометиращи доказателства персонално за губернатора на Флорида (Гец съставлява този щат, а Боберт е родом оттам), макар че съществено се пробваха.

И петимата (Тръмп и ДеСантис също) неведнъж са подлагали на критика разноските за Украйна. Особено постоянно - Гец, който дружно с сътрудниците си от фракцията на свободата гласоподава срещу законопроекта за ленд-лизинг за Въоръжените сили на Украйна. Такъв човек в позицията на ръководител на съответната комисия на Камарата на представителите сигурно ще се стори на Зеленски допустимо най-неподходящ, даже и да не изпитва завист към смартфон-заниманията му.

Но неприятните вести за Киев не са безусловно положителни вести за Москва. Развитието на нашия спор с Америка в този момент зависи не от борбите в Конгреса, а единствено и извънредно от триумфа на съветските оръжия в зоната на СВО.

Конфронтацията с Русия и поддръжката за Украйна е двупартийна политика в Съединени американски щати, републиканско-демократическа. Системата, която се е развила там, не може да се разклати от две дузини депутати, даже един от тях да управлява сензитивна комисия по защита. Същата система разруши цялата политика на президент пред очите ни (същия Тръмп, който искаше да се „ разбере с Москва “). С конгресмена от Флорида тя също ще се оправи по някакъв метод, в случай че внезапно възникне такава потребност.

Всъщност е малко евентуално да се случи. Интересът на републиканците не е да отрежат въздуха на въоръжените сили на Украйна, а, първо, да покажат неефективността и разточителството на поддръжката, реализирана от демократите, и второ, да изровят някоя и друга нечистотия за Байдън, неговия наследник или други високопоставени лица.

С други думи, ще бъде назначен инспектор на Lend-Lease, само че никога не е несъмнено, че след одита успеваемостта на Lend-Lease ще намалее. Обикновено работи противоположното, за което са инспекторите, изключително когато се занимават с такава мътна територия като Украйна.

Що се отнася до намаляването на бюджетните заеми за въоръжените сили на Украйна, строго видяно, ние към момента би трябвало да доживеем, с цел да забележим това.

Пакет от над 50 милиарда $ за въоръжените сили на Украйна за фискалната 2023 година към този момент беше утвърден по-рано и доста може да се промени в зоната на СВO преди 2024 година. По-точно би трябвало да се промени - със силите на същата съветска войска.

Русия към момента има единствено двама съдружници (още и нейния флот), само че няма причина да разчита на представителя Маккарти. Той схваща и мащаба на американския залог върху спора в Украйна, вижда и изгодите от икономическата война сред Европа и Русия и също не желае да бъде капитулант.

Но това не значи безусловно, че изборът на Маккарти не значи нищо за нас. Това въпреки всичко е изключително събитие за конгреса - когато представителят се избира едвам от 15-ия опит. „ Това „ уууу “ не е без съображение, както е споделил Мечо Пух различен път: в тази ситуация със Съединените щати то демонстрира дълбочината на общественото разделяне, рецесията на политическата система, ерата на сложни промени, даже в случай че Маккарти не желае промени и по принцип не е кадърен на тях.

Уилям Педингтън, който през 1860 година беше определен за ръководител на Камарата на представителите след рекордния 44-ти опит, също не беше нито риба, нито рак: той не беше изключително незабравим, не промени нищо фундаментално, умря от свръхдоза морфин и от този момент беше пропуснат. от всички.

Но той стана последният оратор в спокойно време. Още при неговия правоприемник стартира Гражданската война.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР