Името на наследника на Йенс Столтенберг се обсъжда от две

...
Името на наследника на Йенс Столтенберг се обсъжда от две
Коментари Харесай

Сложни преговори за наследник на Йенс Столтенберг

Името на наследника на Йенс Столтенберг се разисква от две години. Но търсенето на идващия общоприет секретар на НАТО се оказва комплицирана задача. Дипломатически умения и дарба да ръководи рецесии са най-съществените качества, които бъдещият началник би трябвало да има.
НАТО е семейство от 31 демократични страни, които имат свои лични ползи. Те не са съгласни по всяка тематика. Така че оркестърът не може да свири самичък. Имате потребност от добър диригент, с цел да накарате оркестъра да свири в естетика. Ето за какво ви би трябвало добър посланик.
Джейми Ший – някогашен помощник-генерален секретар на НАТО

Кандидати не липсват – измежду тях се спрягат имената на Марк Рюте, министър председател на Нидерландия, на Мете Фредериксен, министър председател на Дания, както и на министър-председателката на Литва Ингрида Шимоните.

Някои избират жена за поста, а до момента е нямало общоприет секретар от Източна или Южна Европа.

Съединените щати обаче ще имат решаващата дума при избора. Всеки претендент би трябвало да получи утвърждението на всички 31 страни членки на Алианса.
Има доста надарени хора, доста претенденти. Не би трябвало да се бърза. НАТО би трябвало да може да направи равномерен преход. В най-хубав интерес на организацията е да се движи напред по проведен метод.
Джейми Ший – някогашен помощник-генерален секретар на НАТО

Малко или доста, наследникът на Столтенберг ще стане явен след комплицирани договаряния и маневри. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР