Името на кавалера на Златната топка за 2023 г. зрителите

...
Името на кавалера на Златната топка за 2023 г. зрителите
Коментари Харесай

Церемонията по връчването на най-престижните футболни награди Златна топка 2023

Името на кавалера на Златната топка за 2023 година феновете ще научат на 30 октомври от 21:45 ч.

На 30 октомври (понеделник) от 21:45 ч. спортният канал на bTV Media Group RING и видео платформата VOYO ще предават директно от спектакъл " Шатле " церемонията по връчването на най-престижните футболни награди – Златна топка 2023. Събитието, което отличава най-хубавите самостоятелни достижения през годината, ще се организира в Париж, Франция.

Лионел Меси е рекордьорът и седемкратен притежател на оценката, връчвано от France Football, а в този момент той още веднъж е апетитен за любимец. 36-годишният футболист изведе Аржентина до международната купа през декември в Катар за първи път от 1986 година " Златната топка е доста значима поради интернационалното самопризнание, само че в никакъв случай не съм ѝ предавал значителност. За мен постоянно са били най-важни отборните награди. Щастливец съм да съм постигнал всичко в кариерата, а след международното мисля доста по-малко за тази премия. Ако я получа добре, в случай че ли не, нищо не се е случило ", разяснява футболистът на Интер Маями. Дали Златната топка ще отиде в ръцете на аржентинеца – феновете ще схванат в понеделник от 21:45 ч. директно в ефира на RING и онлайн на VOYO.

Най-големите съперници на Меси са Арлинг Холанд и Килиан Мбапе. Норвежкият нападател на Манчестър Сити беше безукорен през 2022/23, отбелязвайки 52 гола в 53 мача във всички шампионати, а тимът на Пеп Гуардиола стигна до требъл – Шампионска лига, Висша лига и ФА Къп. Шестата номинация за Златната топка в кариерата на Мбапе пък пристигна след 54 попадения в 56 мача за ПСЖ. Френският национал завоюва купата в Лига 1 и приключи като голмайстор №1. Хеттрик на финала на международното състезание му донесе и Златната обувка в Катар, изпреварвайки Меси с осем гола и две асистенции.

На церемонията на 30 октомври ще бъде излъчена и най-хубавата жена футболист, ще бъдат връчени и трофеят " Копа " за най-хубав млад състезател до 21 години, трофеят " Яшин " за най-хубав вратар и трофеят " Сократес " за футболисти, ангажирани със обществени планове.

Списък с номинираните за Златна топка 2023:

Андре Онана (Манчестър Юнайтед)
Антоан Гризман (Атлетико Мадрид)
Бернардо Силва (Манчестър Сити)
Букайо Сака (Арсенал)
Виктор Осимен (Наполи)
Винисиус Жуниор (Реал Мадрид)
Джамал Мусиала (Байерн)
Джуд Белингам (Реал Мадрид)
Емилиано Мартинес (Астън Вила)
Ерлинг Холанд (Манчестър Сити)
Илкай Гюндоган (Барселона)
Йошко Гвардиол (Манчестър Сити)
Карим Бензема (Ал Итихад)
Кевин де Бройне (Манчестър Сити)
Килиан Мбапе (ПСЖ)
Ким Мин Дже (Байерн)
Лаутаро Мартинес (Интер)
Лионел Меси (Интер Маями)
Лука Модрич (Реал Мадрид)
Мартин Йодегор (Арсенал)
Мохамед Салах (Ливърпул)
Николо Барела (Интер)
Рандал Коло-Муани (ПСЖ)
Роберт Левандовски (Барселона)
Родри (Манчестър Сити)
Рубен Диас (Манчестър Сити)
Хари Кейн (Байерн)
Хвича Кварацхелия (Наполи)
Хулиан Алварес (Манчестър Сити)
Ясин Боно (Ал-Хилал)

Кой ще бъде новият джентълмен на най-престижното самостоятелно отличие във футбола? Кой ще прегърне Златната топка? Отговорът – на 30 октомври (понеделник) от 21:45 ч. директно по RING и онлайн на VOYO!
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР