Името на Горан Брегович е олицетворение за балканската музика, с

...
Името на Горан Брегович е олицетворение за балканската музика, с
Коментари Харесай

Горан Брегович с Три писма от Сараево

Името на Горан Брегович е въплъщение за балканската музика, с нейното пъстро разнообразие, с нейните менящи се ритми, с преплитането на тъга и наслада. Почеркът на Брегович е безподобен. Със своя оркесър за сватби и заравяне музикантът към този момент десетилетия предава посланието на балканския дух по света.

Най-новият му албум  " Three Letters From Sarajevo " (три писма от Сараево) е хармонична плетеница от различните музикални стилове, фолклор и религии, които са сърцето на Балканите и които нашепват историята на родния му град Сараево.

В момента Горан Брегович е на европейско турне, което обгръща и България. У нас почитателите на творчеството му ще могат да се потопят в най-новата компилаия от джаз, балкански фолклор и фадо на 13 април следващата година в зала Арена Армеец в София. Гост реализатори за концерта ще бъдат алжирския артист Рахид Таха, израелските реализатори Риф коен и Асаф Авидан, както и испанската звезда Бeбe. 

Ето всички песни от новия албум:

1. Jalija feat. Sifet & Mehmed

2. Christian Letter feat. Mirjana Neskovic

3. Pero feat. Bebe

4. Duj Duj feat. Rachid Taha

5. Baila Leila feat. Asaf Avidan

6. Muslim Letter feat. Zied Zouari

7. SOS feat. Rachid Taha

8. Vino Tinto feat. Bebe

9. Jewish Letter feat. Gershon Leizerson

10. Mazel Tov feat.Riff Cohen

11. Made in Bosnia feat. Sifet & Mehmed

Албумът към този момент е продажба, само че всеки закупил билет за концерта на Горан Брегович у нас, ще го получи като подарък на входа на залата преди концерта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР