Името на Брижит Макрон беше замесено в измама с козметика.

...
Името на Брижит Макрон беше замесено в измама с козметика.
Коментари Харесай

Името на Брижит Макрон – въвлечено в измама с козметика

Името на Брижит Макрон беше забъркано в машинация с козметика. Производител на крем срещу бръчки съумя да заблуди французите, че 65-годишната първа дама на Франция постоянно употребява техния артикул и даже е станала негово лице, написа Inews.

Истината е, че Брижит няма нищо общо с крема, написа френското издание " Local ”. Това обаче не е попречило доста французойки да се заблудят и да го закупят с вярата, че той ще подейства и на тях толкоз благотворно, колкото на нея.

Онлайн измамата почнала с вести за крема във подправени уеб страници. Статиите разказвали за " триумфа на козметичната компания на първата дама ” и за обстоятелството, че " кремът, който тя употребява, ще промени грижата за кожата вечно ”. Към новините, несъмнено, имало и реклами на фирмата-производител. Според тях измежду клиентките им са и Мишел Обама и Карла Бруни.

В началото изглеждало, че тестът на козметичното знамение ще коства 4 евро, само че след това се оказвало, че цената е 88 евро.

След като научила за измамата, Брижит задействала юристите си, които изискали свалянето на подправените реклами и публикации.

Това не е първият път, когато името на първата дама се употребява за нечисти цели.

През март тя подаде недоволство в съда, откакто измамници разпратиха мейли от нейно име, с което изискват услуги за хора, които сякаш са близки до нея. Например, гратис взимане от летището в Мароко за мъж, който твърдял, че е братовчед й. Или най-хубавата маса в първокласен парижки ресторант.

Скамът бил популяризиран от имейл адреса [email protected], с претенцията, че е изпратен от нейния офис. Всъщност, формалният електронен адрес на френското президентство е Elysee.fr. 

Разследването продължава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР