Името, което бе разпространено от прокуратурата, и това, което се

...
Името, което бе разпространено от прокуратурата, и това, което се
Коментари Харесай

Мажд Алгафари: В България има клетки за обучение в идеологията на ИДИЛ

Името, което бе публикувано от прокуратурата, и това, което се вижда на документа от ИДИЛ, не съответстват. Никъде в този документ не написа, че този човек е на управителен пост в ИДИЛ. Такива документи получават всички бойци на ИДИЛ.

Това сподели в предаването "Събуди се " по Нова телевизия преводачът Мажд Алгафари, който разяснява информацията за арестуван в България член на "Ислямска страна ", за който от прокуратурата обявиха, че е бил на доста висок управителен пост в джихадистката организация. "В България има кафези за образование в идеологията на ИДИЛ. Не толкоз за военно образование, да се учат да стрелят и да убиват, едвам учат идеологията. Бичнесът с тютюн за наргилета се изнася към Гърция. Със сигурност този човек е бил наблюдаван от службите. Не може без да има следствие и внезапно да го задържат ", безапелационен беше Алгафари.

Заедно с него посетител беше и проф. Николай Радулов. "Задържаният очевидно е търговец. "Ислямска страна " разполагаше с територии преди години, в които процъфтяваше търговията с нефт и човешки органи. Много хора изкарваха положителни пари от тази търговия. Това, което е особено за ИД в последните години, е, че тя е изтласкана от териториите с петролни кладенци. ИД стартира да се слива с проведената престъпност. Това демонстрират всички интернационалните следствия. Това, което този човек е правил тук, е нещо малко. Той се е опитвал да води някакъв удовлетворителен живот, а не да финансира кафези на ИД. Бизнесът с тютюн не може да докара такива средства. Ако този човек има някаква роля в ИД, тя е по-скоро да приюти някои ранени членове на ИД, да ги гледа няколко месеца, да им бъде укривател ", разкри Радулов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР