Името Керала Бластърс със сигурност не е било познато за

...
Името Керала Бластърс със сигурност не е било познато за
Коментари Харесай

Бербатов е най-голямата звезда в историята на Керала! Какво още трябва да знаем за новия му клуб?

Името Керала Бластърс сигурно не е било познато за мнозина почитатели на футбола у нас до през днешния ден. Звучи като компютърна игра, енергийна напитка или специфичен полицейския отряд. Но, както към този момент знаем, става дума за футболен клуб от Индия, в който Димитър Бербатов избра да продължи кариерата си. Макар и решението на рекордьора по маркирани голове за националния тим на България да наподобява необичайно и екстравагантно, в него има и много логичност.

Футболът в третата по територия страна в Азия се развива с доста бързи темпове през последните години. Суперлигата, в която Бербатов ще показва класата си, е едно от двете най-силни шампионати в страната, чието население е 1,32 милиарда То е учредено през 2013 година и е директен съперник на другия топ шампионат - Ай-Лига, който съществува под това име от 2007 година насам.

В първите три сезона на Суперлигата участваха по 8 тима, измежду които непроменяемо бе и Керала. От новата акция, която стартира в средата на ноември и ще продължи към 5 месеца, в шампионата ще има 10 отбора, колкото и в Ай-Лига, само че нито един един клуб не е част и от двете шампионати. Новите отбори в Суперлигата са Бенгалуру и Джамшедпур.

През 2016 година новият отбор на Димитър Бербатов приключи на 2-ро място в постоянния сезон, а по-късно загуби във финала на плейофите от Атлетико де Колката с 4:5 след осъществяване на дузпи. Така Керала позволи проваляне в борбата за трофея за повторно, откакто стигна до нея и в годината на основаването на клуба - 2014-та.



Неговият знак е, изцяло обичайно за индийската просвета, слонът. Цветовете на Бластърс са синьо и жълто, само че прякорът, който употребяват локалните е " жълтата войска ". А от кое място идва това необичайно " Бластърс "?

От прякора на най-голямата легенда в света на крикета - Сачин Тендулкар, прочут още като Мистър Бластър. Той е мажоритарен притежател на Керала, само че дялове в клуба имат още кино звезди, продуценти и предприемачи.

" Идеята зад жълтата фланелка пристигна от това, че жълтото съставлява знак на увереност и религия. Решителност от футболистите на терена да покажат най-хубавото от своите благоприятни условия, и религия за всички, които поддържат Керала Бластърс. Да имат вяра, че тимът ще излезе и ще играе с вярната настройка. ", съобщи Тендулкар при основаването на клуба.



Още от този момент основен спонсор на Керала е една от най-мощните бизнес къщи в Индия - Muthoot Pappachan Group. Тя обгръща най-различни сфери - финансови услуги, недвижими парцели, здравно обезпечаване, осведомителни технологии, скъпи метали и различна сила.

Солидните финансови приходи разрешават на клуба да притегля класни футболисти от Европа, които, сходно на Бербатов, са в края на своите кариери. Досега измежду по-известните играчи на Керала са били испанецът Карлос Марчена и англичаните Майкъл Чопра и Крис Дагнал.

Димитър Бербатов несъмнено се трансформира в най-голямото име в състава на Бластърс, където напълно неотдавна дойде и неговият някогашен съотборник в Манчестър Юнайтед - Уес Браун. В отбора има още един англичанин - вратарят Пол Рачубка, както и още четирима чужденци - сръбският бранител Неманя Лакич-Пешич, ганайският халф Кураж Пекусон, и нападателите Лейн Хюм (Канада) и Марк Сифнеос (Холандия). Всички останали футболисти на Керала са локални представители.

Golden touch,turns like a dream & a deadly finish.The Bulgarian Hitman is set to take ISL by storm. #DimitarIsYellow #KBFC #NammudeSwantham pic.twitter.com/wDfEESecR7
— Kerala Blasters FC (@KeralaBlasters) August 23, 2017 Треньор на отбора е Рене Мюленстийн, който работи с Бербатов в Манчестър Юнайтед и Фулъм. Сред предходните наставници са някогашният британски национал Дейвид Джеймс, както и още трима англичани - Питър Тейлър, Тревър Морган, Стийв Копъл, плюс ирландеца Тери Фелан.

Българският голмайстор сигурно бързо ще се трансформира в любим на локалните поданици в град Кочи, който е един от най-големите в щата Керала. Населението му е над 2 милиона, а 55-хилядният стадион " Джавахарлал Неру " постоянно е цялостен за дуелите на Бластърс.



Така Бербатов ще има отлична опция да усети колоритната индийска просвета, да играе в шампионат, в който конкуренцията и равнището се покачват с всяка последваща година, а и да припечели добра сума от близо 1 млн. евро за късия 5-месечен сезон. За някогашния национал на България несъмнено следва най-цветното и пъстро предизвикателство в неговата страхотна кариера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР