Името казва (почти) всичко. За много хора Jeep е синоним,

...
Името казва (почти) всичко. За много хора Jeep е синоним,
Коментари Харесай

Върхова проходимост и автентичен американски дизайн

 40-1-6kol

Името споделя (почти) всичко. За доста хора Jeep е синоним, знак, пример и нарицание на високопроходим автомобил. Това е по този начин, тъй като от десетилетия моделите на американската марка имат славата на здрави, сигурни и извънредно надеждни в тежки офроуд условия. По целия свят и най-много в своята татковина джиповете на Jeep се радват на огромна известност, а в последните години продажбите порастват стремително. Това се дължи освен на качествата на колите, само че и на напълно обновената гама, която предлага модели за потребностите на разнообразни групи консуматори.

 40-2-6kol

Автентичният дизайн и върховите 4х4 качества са присъщи за цялото портфолио на марката, в това число и за едно от последните попълнения в него – новия Compass. В сегмента на компактните SUV-ове няма различен автомобил с по-добра проходимост, която е съчетана с съвременна визия и функционалност. Накратко – Compass съставлява универсално транспортно средство за необятен кръг клиенти – фамилии, индивидуалисти, търговци, компании и други Изгодната цена спрямо съперниците, ненадминатите офроуд характерности и яркото наличие са част от преимуществата на модела.

 40-3-6kol

Каросерията е с рационални размери, които обезпечават комфортна пътническа кабина и маневреност в гъстия трафик на огромните градове. Същевременно Compass наподобява величествен и атлетичен, като декларира смело качествата си с хипнотизиращи фарове, мощна решетка (като на Grnad Cherokee) със седем сегмента и противоположен черен покрив. С дължина 4,40 м, ширина 1,88 м, височина 2,64 м и междуосие 2,64 м автомобилът е елементарен за ръководство и паркиране. Този размер SUV-ове са най-купуваните на пазара сега точно поради необятното си приложение.

 40-4-6kol

Когато обаче се излезе от асфалта и се нагази в калта, никой различен модел няма да преодолее трудностите, през които минава Jeep. Върховото осъществяване Trailhawk има повишен клиренс от 21,6 см (стандартният е 20 см), специфични 17-инчови офроуд джанти и леко изменена предница, с цел да може да нападна по-стръмни наклони. Предният и задният ъгъл на проходимост, както и високият луфт са най-хубавите в класа и спомагат за върховата проходимост на модела.

 170606_jeep-compass_03

По скали, камъни, в тиня, пресечени местности и водни трудности Compass решително разкрива капацитета си. Вариантът Trailhawk има пет режима за придвижване (автоматичен, тиня, пясък, сняг, камъни), както и алтернатива тежък офроуд, при който се трансформират настройките на трансмисията и се обезпечава доста къса първа предавка сходно на понижаващите скорости. Дъното на автомобила е предпазено против механични повреди от скали и огромни камъни, като по този метод могат да се доближат най-непристъпните кътчета отвън асфалта. Останалите модели Compass разполагат с четири режима – автоматизиран, тиня, пясък и сняг. Те се задават от кръговиден комутатор до скоростния лост.

 Jeep® Compass Limited Jeep® Compass Limited

Системата за задвижване на четирите колела се ръководи от електронен програмен продукт и във всеки момент преразпределя въртящия миг за оптимално сцепление. Дори две от колелата на Compass да са във въздуха без никакъв контакт с повърхността, останалите две измъкват автомобила от тежката обстановка. Това е допустимо, тъй като тягата на всяка ос може да бъде пренасочена на 100% към едно от колелата. Електронната система за надзор на скоростта при втурване по стръмен надолнище разрешава на лидера да се концентрира напълно върху работата с кормилото, без да натиска спирачния педал, защото софтуерът обезпечава непрекъснато постепенно движение.

 2018 Jeep® Compass Limited 2018 Jeep® Compass Limited

При придвижване по асфалтирани пътища в автоматизиран режим системата за двойно предаване изпраща въртящия миг към предните колела за по-ефикасно пътешестване. При най-малките сигнали от датчиците за заплаха от загуба на сцепление на някое колело, въртящият миг се преразпределя по този начин, че да се обезпечи най-хубав контакт с пътя. Кормилното ръководство е непосредствено и лидерът получава добра връзка с шосето. Моделите с по-мощни мотори могат да теглят ремарке с тегло близо 2 тона.

 170307_jeep_all-new-jeep-compass_02

Двигателната гама се състои от съвременни 4-цилиндрови бензинови турбо мотори. Бензиновите са с размер 1,4 л и генерират мощ 140 и 170 конски сили. Дизеловите елементи са 1,6-литров със 120 конски сили и 2,0-литров със 140 и 170 конски сили. По-малките мотори се оферират с предно предаване за консуматори, които нямат афинитет към офроуд завършения. Забележителна изгодност демонстрира 1,6-литровият дизел, който изминава 100 км единствено с 4,4 л гориво в смесен цикъл. На процедура купувачите имат доста необятен избор от разнообразни конфигурации в задвижващите системи на Compass – пет мотора, предно и двойно предаване, две системи 4х4, механична и две автоматизирани трансмисии с 6 и 9 предавки.



Удобното настаняване на пасажерите в кабината е обезпечено от удобни седалки и доста отделения за персонални движимости. Пасажерите могат да зареждат портативните си електронни устройва в USB и електрически заключения. Багажникът също е многофункционален, защото посредством преносимо дъно се трансформира размера му. Неговата съдържимост е от 458 до 1269 л при прегъване на делимите задни облегалки.

 170606_jeep-compass_12_ok

Най-високо равнище на сигурност

Размерът на цветния екран на централната подпора в новия Compass варира от 5 до 8,4 инча според от оборудването. Чрез този тъчскрийн лидерът може елементарно да ръководи менютата, да употребява многочислени приложения при интеграция на смарт телефон посредством платформите Android Auto и Apple Car Play, както и да управлява наличните на борда системи. За високото равнище на сигурност работят електронни асистенти. Сред тях са адаптивен темпомат с поддържане на дистанцията, наблюдаване на мъртвата зона, фарове с функционалност за осветление в завой и дневни LED светлини, система за поддържане на лентата, спешно прекъсване при заплаха от преден конфликт, камера за заден ход и предизвестие за напречно приближаващи транспортни средства.

 170606_jeep-compass_10
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР