Името Иван оглавява класацията на най-често срещаните мъжки имена. В

...
Името Иван оглавява класацията на най-често срещаните мъжки имена. В
Коментари Харесай

Характер и съдба на мъж с името Иван

Името Иван оглавява класацията на най-често срещаните мъжки имена. В тази си форма то е славянско име, минало от античния иврит, където значи богоизбран.

В българския език по-древната форма на името е Йоан и то е обвързвано с двамата най-важни герои от Новия завет - Йоан Кръстител и деятел Йоан, един от 12-те сподвижници на Исус.

Името Иван има женска форма - Ивана/ Иванка и надлежно Йоана. Носителите на името честват имен ден на 7 януари.

Какъв е мъж с името Иван

Името предопределя мъжът Иван да бъде персона с многостранен темперамент. Хобитата и ползите му са многопосочни още от детска възраст. Новите занимания вършат носителят на това име благополучен - без значение дали се отнася до бизнес или занимания за свободното време.

Тъй като е отворен към света човек, Иван се сприятелява елементарно с хората и има необятен кръг от другари. Това се дължи на обстоятелството, че мъжете - носители на името, не обичат да командват, да се самоизтъкват, само че са непрекъснати в желанията си и реализират всяка набелязана цел, а това се прави оценка добре в обкръжението им.

Мъжът с име Иван и самостоятелна персона, която се гордее с този факт и не го крие от останалите. Неговите позитивни качества, които са доста, го вършат забавен за събеседник, а също и за евентуална връзка с отсрещния пол.

Тихият фамилен живот обаче не е това, което би трябвало да се чака от мъжа Иван. Той обича фирмите и къщата му постоянно е отворена за родственици и другари. Околните го търсят, тъй като има славата на поддръжник, който е доста предпазлив с тайните на околните си. Освен това е добър като хазаин, който посреща и изпраща сърдечно всеки посетител.

 Мъж с името Иван

Това не пречи на мъжът Иван да бъде грижлив към децата си и обичаните от него хора могат да се усещат в сигурност, когато Иван е наоколо.

Мъжете с това име могат сполучливо да извършват доста специалности - доктор, водач, инженер, дървосекач. Риболовът и футболът са най-често избираните занимания от Ивановците.

Женските имена, с които Иван има съвместима сила са Мария, Ирина, Катерина, Валентина, а имената, с които е по-добре да няма прекомерно близка връзка са Елена и Надежда.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР