iMessage най-накрая идва в Windows. Вчера Microsoft обяви, че Phone

...
iMessage най-накрая идва в Windows. Вчера Microsoft обяви, че Phone
Коментари Харесай

Phone Link за iOS вече е достъпен за всички потребители на Windows 11

iMessage най-сетне идва в Windows. Вчера Microsoft разгласи, че Phone Link за iOS към този момент се популяризира измежду всички консуматори на Windows 11, като ще разреши на потребителите на iPhone да организират телефонни позвънявания, да изпращат и получават известия посредством iMessage, да имат достъп до контактите си и да виждат известията на телефона си непосредствено на своя компютър с Windows. Преди това функционалността беше налична като ранна предварителна версия за избрани консуматори.

Сега Microsoft оповестява, че Phone Link за iOS в Windows 11 ще стартира да се популяризира измежду световната потребителска база на Windows на 39 езика и 85 пазара. Въпреки че разпространяването стартира през вчерашния ден, може да отнеме няколко седмици, с цел да доближи обновлението на всички места, означи компанията.

Досега потребителите на iPhone не разполагаха с сходна алтернатива за поддържане на връзка с приятелите и фамилията си посредством своя компютър. Липсата на поддръжка за Windows евентуално е попречила на някои консуматори да проучат екосистемата на компютрите с Windows, защото са желали по-безпроблемна работа при прекосяването сред устройствата си.

Едно от преимуществата на Phone Link за бизнес потребителиър е, че към този момент могат да дават отговор на текстови известия, да наблюдават повиквания и да преглеждат входящи вести по-дискретно – да вземем за пример по време на среща, когато изваждането на iPhone на масата може да се наподобява непрофесионално.

В други случаи притежателите на iPhone може да желаят да заредят телефона си, преди да излязат, само че могат да продължат да наблюдават позвъняванията, текстовите известия и известията си, до момента в който телефонът се зарежда у дома.

За да започнете работа с Phone Link, би трябвало да преминете през развой на настройване, при който вашият iPhone би трябвало да се свърже с компютъра ви посредством Bluetooth.

Това включва сканиране на QR код, показан на екрана, потвърждаващ телефона, като се съпостави кодът, показан на iPhone, с кода, показан във Phone Link. Когато сдвояването завърши, би трябвало да предоставите набор от позволения, които разрешават синхронизиране на наличието на телефона с компютъра.

Като последна стъпка Phone Link ще ви насочи към даване на позволения на вашия iPhone в границите на Bluetooth настройките на телефона, което ще ви разреши да получавате вести от телефона на компютъра ви и да имат достъп до контактите ви.

Когато настройката е приключена, Phone Link ще предложи съществена поддръжка за повиквания, известия и контакти, само че има някои ограничавания. Например, тя няма да поддържа отговори на групови известия или изпращане на мултимедийни файлове в известията. И защото известията са основани на сесия, те ще се получават единствено когато телефонът е непосредствено обвързван с компютъра.

Същевременно известията ще идват на компютъра посредством известията на Windows. Това значи, че потребителите могат да ги ревизират от интерфейса на Windows.

Phone Link изисква iPhone с iOS 14 или по-нова версия, Windows 11, Bluetooth връзка и най-новата версия на приложението Phone Link, което е авансово конфигурирано с Windows 11. Към момента не е налична поддръжка за iPad (iPadOS) или MacOS.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР