Именно Украйна е тази, която най-много иска мира и именно

...
Именно Украйна е тази, която най-много иска мира и именно
Коментари Харесай

Посолството на Украйна реагира срещу изказване на Румен Радев

Именно Украйна е тази, която най-вече желае мира и точно агресорът упорства да води война. Прехвърлянето на виновността върху Украйна, която беше нападната от Русия е една от най-разпространените опорни тези на съветската агитация и хибридната война в Европа. Това написа посолството на Украйна в събота в известие до медиите.

В петък президентът " упорства " да води войната, която Русия стартира против нея. По-късно министър председателят в " непрекъснати провокации " и повторение на съветски опорки.

Кремълският режим и неговите почитатели заобикалят да назовават войната на Русия против Украйна с думата " война ", маскирайки съветската експанзия и геноцида против украинския народ под формулировките " спор " и " специфична интервенция ", споделя още посолството.

Радев постоянно поддържа тезите на Кремъл за пълномащабната война, която Русия стартира през 2022 година против Украйна. Той употребява думата " спор " вместо " война ", афишира се срещу изпращането на оръжие, с което Киев да се пази. Той също по този начин е срещу икономическите наказания против Русия.

Радев приканва и за договаряния сред Киев и Москва. Последно това се случи по време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски в София при започване на месеца. Тогава позицията на Киев, че войната няма спокойно решение.

Украинският народ от 2014 година се отбранява и отстоява своята териториална целокупност и държавен суверенитет, се споделя в текста на украинското посолство.

През 2014 година Москва нелегално анексира украинския полуостров Крим и поддържа проруските сепаратисти в спора в Източна Украйна. След пълномащабната си нашествието си в Украйна през 2022 година Русия нелегално анексира четири области на Украйна - Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

Европа и Западът пазят позицията на Украйна, че Русия би трябвало да се изтегли от цялата територия на Украйна незабавно и без да слага условия за това.

Русия като страна терорист продължава своята въоръжена експанзия против Украйна, засилвайки заканите и нуклеарния шантаж против демократична интернационална общественост, се прибавя в текста на посолството.

В началото на предизборната акция за локалните избори украинското посолство се обръща към " избрани политически сили с апел да се въздържат да употребяват обвинявания против Украйна, която страда от съветската военна експанзия, за постигането на ситуативни политически цели ".

От началото на съветската инвазия против Украйна партиите " Възраждане " и Българска социалистическа партия заемат проруски позиции. Те вземат участие и в така наречен " Поход за мир " с искане България да не изпраща оръжия на Украйна.

Двете партии гласоподаваха срещу изпращането на военна помощ за Украйна, като повтарят заблуждаващите изказвания, че даването на поддръжка може да " въвлече България във войната ". Досега десетки страни са изпратили военна помощ на Киев, само че не са се " въвлекли " във военни дейности.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР