Именно кариерата на Кръстева като пиар на движението и на

...
Именно кариерата на Кръстева като пиар на движението и на
Коментари Харесай

След скандала бившият пиар на Народния театър се върна в ДПС

Именно кариерата на Кръстева като пиар на придвижването и на почетния му ръководител Ахмед Доган провокира скандал в Народния спектакъл, довел до напускането ѝ и до уволнението на режисьора Александър Морфов. След като напусна културния институт, Кръстева съобщи, че няма желание да се отхвърля от кариера в обществената връзка и макар случилото се ще продължи да се занимава с връзки с обществеността.

Трусовете в Народния спектакъл започнаха през октомври предходната година, откакто на изборите на 2 октомври Велислава Кръстева, която в продължение на дълги години дава отговор за връзките с обществеността на Движение за права и свободи, придружи почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до изборната секция. Това стана мотив Александър Морфов да надраска вратата на кабинета й в театъра с надписи " Движение за права и свободи " и " Изчезвай ". След това Морфов надраска и вратата на шефа, като акцентира, че претекстовете му са морални, а пък Кръстева назова режисьора " принудител ". Заради абсурда театъра напуснаха драматургът Захари Карабашлиев и режисьорът Явор Гърдев. Последваха замяна на още остри реплики и административни инспекции в театъра, назначени от някогашния длъжностен министър на културата проф. Велислав Минеков.

Въпреки публичното неодобрение против Кръстева шефът на театъра Васил Василев отхвърли да я уволни с аргумента, че " в Народния спектакъл не са назначавани политкомисари, а експерти, като уточни, че е назначил Кръстева поради " целеустремеността ѝ и находчивостта в метода при представянето на концепциите ". В нейна отбрана се включи и ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който съобщи, че Велислава Кръстева не нарушава никакви закони и не намира причина за реакцията против нея.

На 26 февруари стана известно, че шефът на театъра е подал към Министерството на културата нова управническа конструкция, в която липсват длъжностите пиар и основен режисьор, които се заемаха от Велислава Кръстева и Александър Морфов. Малко по-късно се разбра, че Александър Морфов и Велислава Кръстева към този момент няма да бъдат част от Народния спектакъл, като Морфов е бил уволнен, а Кръстева е решила да напусне сама.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР