Именно името на Стойнов бе споменато в доклада на ДАНС,

...
Именно името на Стойнов бе споменато в доклада на ДАНС,
Коментари Харесай

Зам.-министър Михаил Стойнов: Машините са годни за гласуване, аз нося отговорност

Именно името на Стойнов бе упоменато в отчета на ДАНС, че е снимал с телефона си кодовете на устройствата.

По думите на зам.-министъра вече е издадено решение за засвидетелствуване на машините, което е изпратено на Централната избиртелна комисия. 

Стойнов добави, че не е открита нито една причина да не бъдат сертифицирани машините за електронно гласоподаване.

" Аз нося лична отговорност за осъществения развой. Заявявам ясно и отговорно, че не съм нито аз, нито специалистите, намерили нито една причина заради която да не бъдат удостоверени машините за гласоподаване. Не съм осведомен с отчета на ДАНС, тека да приключат инспекциите и тогава ще разясня ", допълни заместник-министърът.

По време на инспекциите има голям брой отчети, протоколи, направени са голям брой скрийншоти.

" Процесът е повтарян голям брой пъти от разнообразни специалисти и това е документирано ", сподели още Михаил Стойнов.

Той посочи, че машините не броят, а отпечатват квитанция. " Броенето на гласовете се прави от хора. Машините не разрешават недействителни бюлетини ", безапелационен бе зам.-министърът.

От своя страна главният секретар на Министерството на електронното ръководство Ангел Петров съобщи, че против нито един чиновник на ведомството не е повдигнато обвиняване. 

" Защитената среда е под непрекъснато видеонаблюдение на всички дейности и на всички хора, които участват в нея. 24 часа сме записвали. Има и панорамни записи, има съответно документирани доказателства, заместник-министърът реализира контрола. Редица чиновници на Министерството на електронното ръководство дадохме пояснения и показания през съответните служби. На нито един от нас не са повдигнати каквито и да е обвинявания. Няма събаряне на данни ", означи Петров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР