Именитият Фабио Капело похвали наставника на за играта на тима

...
Именитият Фабио Капело похвали наставника на за играта на тима
Коментари Харесай

Капело: Конте осъзна, че трябва да приложи една стара тактика

Именитият Фабио Капело похвали наставника на за играта на отбора този сезон. Грандът от Милано е водач в класирането, като има шест победи в последните седем мача за състезание и в тях е позволил единствено един гол.

“Като оставим настрани обстоятелството, че Конте е отличен треньор, той направи нещо толкоз просто и в това време рационално. След като при започване на сезона искаше от играчите си да пресират високо по сходство на всички останали, Антонио осъзна, че би трябвало да приложи друга тактичност, която използваше предходни години: да остави противника да го атакува, след което да контраатакува. Така наставникът съумя да подчертава върху качествата на и. Има доста класни треньори, които карат тимовете си да играят красиво, само че по-добре е, в случай че те и печелят в това време. Резултатите на Интер приказват за работата на Конте”, разяснява Капело в предаването Sky Calcio Club.

Бившият ментор на обърна внимание и на развиването на избрани играчи в Интер, акцентирайки върху Перишич, Ериксен и. “Вижте примерно по какъв начин се преобразиха и, които в един миг бяха включени в трансферната листа. При това състояние те можеха да основават проблеми, само че Конте съумя да ги убеди, че са част от колектива и са в положение да се трансфорат във футболисти, които да вземат решение мачове. Този сезон треньорът разполага с един от тримата най-хубави полузащитници в Европа - Барела. Той има нужните скорост и визия. Когато центрира, постоянно го прави на точното място. За разлика от, който нормално “изсипва” топката в наказателното поле, Барела центрира точно. Освен това той е доста мощен и във връщането на притежанието на кълбото”, счита Капело.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР