Именитият български джаз певец Васил Петров избра Пловдив, за да

...
Именитият български джаз певец Васил Петров избра Пловдив, за да
Коментари Харесай

Двоен празник за Васил Петров в Пловдив

Именитият български джаз артист Васил Петров избра Пловдив, с цел да означи с впечатляващ концерт 30 април – Международния ден на джаза, и в същото време негов рожден ден.

Събитието, проведено от Plovdiv event center и Симфониета Враца, събра в уютната зала на бул. „ Освобождение ” 27 стотици фенове и другари на артиста от нашия град и цялата страна, които пристигнаха да го поздравят и се насладят на неговото изкуство.

В симфоничния джаз концерт прозвучаха не по-малко от 20 международни шлагера, а бисовете надвишиха по броя си пръстите на двете ръце.

От сцената Васил Петров безусловно се раздаде на публиката, съпровождан от кристалните осъществявания на музикантите от Врачанската филхармония с диригент Христо Павлов. Специален гост-солист беше Зорница Иларионова – цигулка, дружно с сътрудниците си Йордан Тоновски – пиано, Христо Минчев – бас, Кристиан Желев – ударни. Персоналът на домакините на събитието, съвършено воден от шефа Радослав, обезпечи безупречна пловдивска атмосфера, с цел да се почувстват гостите вкъщи си.

Изненадващ подарък трогна артиста след концерта.

Пловдивският публицист и продуцент на поетично-музикални спектакли Георги Ганев му сервира в подарък две свои книги, добавяйки и предложение – артистът да претвори в ария една от емблематичните му произведения, написана непосредствено на британски език.

По това стихотворение – A piano bar song, приятелят на поета Милчо Левиев беше почнал да написа музика, която гибелта му попречи да приключи. С тази творба Ганев сграбчи премията на публиката за задграничен участник в Международния фестивал на поезията в Остин сити, Тексас, през 2016 година

Сега пловдивският създател „ щафетно ” съобщи творбата си в ръцете на Васил Петров, който, впечатлен от текста, съобщи незабавно, че ще работи по него, с цел да го трансформира в ария.

Купонът за рождения ден на артиста и стеснен кръг другари продължи до късно през нощта в паметното заведение Безистенъ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР