Имената на лица, подадени на СРС са разнасяни на листчета,

...
Имената на лица, подадени на СРС са разнасяни на листчета,
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Стотици са били подслушвани, унищожавани са записки и информация в нарушение на закона

Имената на лица, подадени на СРС са разнасяни на листчета, след това унищожавани. Не са изготвяни никакви информации в тази връзка, когато тези чиновници са работели на изнесени точки за мониторинг, информацията не е описвана умишлено в тетрадките или бележници, както изисква законът. Действали са като слугини на прокуратурата. Ако ви харесва продължете тази процедура. Същото е било и в ДАТО ", съобщи вътрешният министър Бойко Рашков от трибуната на Народното събрание.

" Искате да изреждам имената на лицата, подслушвани със СРС. само че сте сбъркали името. Извикайте си дясната ръка на таралежа да пристигна тука да чете СРС-та по цели дни. Такава информация законът не ми разрешава да ви дам и колкото и да настоявате това няма да стане ", акцентира Рашков и сподели, че става дума за стотици жители, подложени на ограничавания върху техните права със СРС.

" Защо не прочетете закона за СРС. Там се споделя, че бюрото за надзор на СРС годишно изготвя систематизиран отчет до Народно събрание, в който се показват систематизирани данни. Бюрото, което по закон може да вникне в детайлите по процедурата за СРС не е длъжно да дава доклад кой е подслушван и кой не е ", съобщи служебният вътрешен министър.

„ Не знам по какъв начин обществото ще оцени това, че наричате пушилка незаконното ограничение на съществени конституционни права на българските жители. Преди известно време прокуратурата стартира да се самопроверява. Тя излезе с решение, че няма осъществени нарушавания на процедурите със специфични разследващи средства. Само преди два дни обаче излязоха данни за това, че има непозволено подслушвани български жители, част от които се занимават с политика ", сподели още Рашков. Той акцентира, че депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова нищо не схваща от дискутираните по тематиката проблеми.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР