Имена, свързвани с президента Румен Радев, ще обявят в понеделник

...
Имена, свързвани с президента Румен Радев, ще обявят в понеделник
Коментари Харесай

Близки до президента искат референдум за 3 март

Имена, свързвани с президента Румен Радев, ще разгласят в понеделник самодейност за привикване на референдум за датата на националния празник. Политици, общественици, публицисти и олимпийски първенци към този момент са дали поръчка да застанат в отбрана на 3 март – Деня на освобождението на България от османско робство, написа „ 24 часа “.

Повод за самодейността им са желанията на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи посредством смяна в конституцията да сменят националния празник от 3 март на 24 май.

Зад самодейността за референдум застават някогашният длъжностен министър на спорта Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, както и кметът на Калофер Румен Стоянов, който е и ръководител на Сдружението на дребните обитаеми места.

Част от самодейността е и проф. Искра Баева, която бе в инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат на „ Дондуков “ 2.

Проф. Андрей Пантев, акад. Иван Юхновски и боксьорът Тервел Пулев също са в групата, защитаваща 3 март.

Акцията им идва на фона на анонс от президента, че има “червена линия на нашето самообладание, която националното придвижване няма да допусне да бъде заличена ”. Той разгласи това при честванията на Шипченската епопея в края на август.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР