Имен ден празнуват: Божан, Божил, Божко, Емануил, Манол, Манчо, Тотьо.

...
Имен ден празнуват: Божан, Божил, Божко, Емануил, Манол, Манчо, Тотьо.
Коментари Харесай

В Деня На Св. Агапий Казваме От Сърце Честит Имен Ден На Тези Шест Божествени Имена!

Имен ден честват: Божан, Божил, Божко, Емануил, Манол, Манчо, Тотьо. Световен ден на потребителя - датата е в чест на прословутата тирада на американския президент Джон Ф. Кенеди, който на 15 март 1963 година афишира пред Сената концепцията за Закон за отбрана на потребителите. Кенеди показва " четирите съществени права на потребителя ": правото на безопасност; правото на информация; правото на избор; правото да бъдеш чут.

Впоследствие са добавени още четири като правото на обучение, правото на облекчаване на главните потребности, правото на обезщетение, а също и правото на здравословна околна среда. Осемте права са залегнали в разпоредбите за отбрана на потребителите, признати от Организация на обединените нации.

Ден на здравния контрольор в България - на този ден през 1967 година с разпореждане на Министерския съвет е разкрита специалността „ хигиеничен контрольор " заради повишените условия за надзор и осъзнатата значителност за използване на хигиеничните правила.

Съгласно Закона за здравето, признат от 39-то Народно заседание на 29 юли 2004 година, наименованието на длъжността „ хигиеничен контрольор " е променено на „ здравен контрольор ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР