Имайте предвид, че всички изброени по-долу видове гориво не са

...
Имайте предвид, че всички изброени по-долу видове гориво не са
Коментари Харесай

Ако няма гориво по бензиностанциите - с какво можем да караме

Имайте поради, че всички изброени по-долу типове гориво не са предопределени за коли и най-вероятно могат да повредят възли и елементи по колата, само че в случай че събитията ви принуждават да шофирате, рискът може да бъде оневинен.

Дизелови мотори

Един дизелов мотор може да работи освен с дизелово гориво, само че и с доста типове масло. На първо място, това се отнася за остарели дизелови мотори с механична помпа. Като гориво можете да употребявате трансформаторна грес, масло, кокосово масло, терпентин и даже остаряло, само че пречистено от боклуци олио. Струва си да се означи, че гъстите типове гориво би трябвало да се разреждат с всеки разтворител или с бензин.

Бензинови мотори

Бензиновите мотори с вътрешно горене могат да работят с бензин, етанол, метанол и даже алкохол. Можете също да употребявате всякакви типове разтворители на бои. Всичко това се отнася най-вече за по-старите карбураторни мотори, само че по-новите системи за впръскване също могат да се оправят с това. Ще бъде по-добре, в случай че тези типове гориво се смесват с елементарен бензин. Трябва обаче да знаете, че бензиновата кола не работи с водка, коняк и други мощни алкохолни питиета, тъй като те нямат задоволително алкохол, а за сметка на това в тях има прекалено много вода.

Газ (пропан-бутан)

Автомобилният газ пропан-бутан в действителност е същият като битовия газ в бутилки (метанът е друг в газовата мрежа). Най-големият проблем тук е единствено да напълните резервоара на автомобила. Въпреки това, в случай че " изкормите " битов газов редуктор, обвързван към битова газова бутилка, и го свържете към АГУ-то на автомобил, нещата ще се получат, написа automedia.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР