Имайки предвид социологическите изследвания, които не дават голяма преднина на

...
Имайки предвид социологическите изследвания, които не дават голяма преднина на
Коментари Харесай

Проучване: Партиите пестят пари от реклама с мисъл за местните избори

" Имайки поради социологическите проучвания, които не дават огромна преднина на нито една от партиите и не демонстрират, че ще има и по-висока изборна интензивност, кара политическите субекти да пестят средства за реклама, още повече че се задават и локални избори в края на годината " сочи разбор на Института за развиване на обществената среда, разяснява през днешния ден Ива Лазарова от организацията. Според направения разбор за 20 дни от предизборната акция са изхарчени общо 1.3 млн. лева без Данък добавена стойност.

Като наклонност се отбелязва, че за разпространяване на посланията си партиите от ден на ден избират обществените медии, за сметка на обичайните. " Няма интерес като че ли към рекламата в медиите към този миг. Вероятно навлизането на обществените медии и видеоклиповете и къси видеа, които се излъчват там, се употребяват като реклама от страна на участниците ", е мнението на Лазарова..

Тя означи, че няма интерес към двете огромни частни малките екрани. За първи път от 2014 година насам те заемат задни места като желани канали за връзка.

Според Лазараво най-скъпа е рекламата на ГЕРБ-СДС и " Възраждане ". " Те са разходвали малко над 250 хиляди лева за акциите в 40-те медии, които следим. Това не са големи средства спрямо предходни акции ", посочи Лазарова.

Малко над 500 хиляди лева са средствата за медийни пакети, сподели Лазарова. По думите й тази държавни средства за реклама се разходват. Не излиза наяве обаче договорите, подписани с медиите, дали са платени от медийни пакети.

" Продължава устойчивостта на ЦИК да направи обществен указател за разходването на тези средства. Информация може да се получи от стенограмите, само че това става със забавяне ".

По думите й по-малките партии, които най-вече употребяват медийните си пакети, харесват телевизия " Евроком ", " Възраждане " също. От ГЕРБ обичайно разпределят средствата си по-равномерно - както към " 24 часа " и " Труд ", по този начин и към разнообразни малките екрани и интернет платформи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР