Имате здравословно тегло, но по-голямо дупе и повечко мазнини в

...
Имате здравословно тегло, но по-голямо дупе и повечко мазнини в
Коментари Харесай

Голямо дупе? По-малък риск от инфаркт, инсулт и диабет

Имате здравословно тегло, само че по-голямо дупе и повечко мазнини в бедрата и краката? Ново изследване, оповестено в Cell Research, демонстрира, че рискът да получите инсулт е доста по-малък.

Липсата на мазнини в долната половина на тялото води до по-ранна смъртност и сърдечни болести, безапелационен е д-р Норбърт Стефан, началник на плана. Според него “най-здравословното ” тяло е с формата на круша т.е. с по-голямо дупе и бедра.

На какво се дължат тези странни резултати? Общо взето в долната част на човешкото тяло се съхраняват така наречен потребни мазнини. Когато натрупването там е по-голямо, отлагането на мазнини на други места (например белите дробове и сърцето) се свежда до най-малко. 

Това не е първото сходно проучване. Преди време американски учени също потвърдиха тезата,, че мазнините в региона на дупето и бедрата защищават от разнообразни болести.

" Много от натрупваните през живота тлъстини са генетично обусловени. Други фактори обаче, като използването на алкохол, пушенето и неналичието на физическа интензивност могат да усилят количеството на мазнини върху корема ", коментира Мишел Йенсен от клиниката Майо в Рочестър, Минесота.

" Събирането на тлъстини към корема кара клетките да усилват размера си и може да докара до сърдечно-съдови проблеми и диабет. В долната част на тялото обаче се усилва единствено броят на мастните кафези, които от своя страна защищават организма от разнообразни нездравословни въздействия ", безапелационна е Йенсен.

Екипът й изследвал 15 зрели мъже и 13 дами с обикновено телесно тегло и положително общо здраве. Количеството на телесните им мазнини и размера на мастните им кафези били измервани благодарение на биопсии.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР