Имате пълната ми подкрепа за организирането на Международния музикален фестивал

...
Имате пълната ми подкрепа за организирането на Международния музикален фестивал
Коментари Харесай

Благомир Коцев обеща пълна подкрепа за провеждането и популяризирането на Международния музикален фестивал Варненско лято

Имате цялостната ми поддръжка за организирането на Международния музикален фестивал " Варненско лято ". Програмата за 2024 година, която представихте, е впечатляваща. Очакваме лятото с неспокойствие. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по време на първата си среща с артистичния шеф на фестивала проф. Марио Хосен.

Маестрото показа програмата на фестивала за тази година, както и подготовката за изданията през 2025 и 2026 година, когато фестивалът ще означи 100-годишния си празник. На срещата участваха заместник-кметът по обучение, просвета и спорт Павел Попов, шефът на дирекция " Култура и духовно развиване " Антония Йовчева и началник-отдел " Фестивали и планове " Десислава Георгиева.

Изключително горделив и благополучен съм да работя за фестивала " Варненско лято ", който е моя персонална идея, сподели проф. Марио Хосен. Той описа за програмата на фестивала, гостуванията на огромни актьори и съдействието, което получава от разнообразни посланици и дипломатически лица. Един от акцентите на " Варненско лято " тази година е присъединяване на камерния оркестър към Симфоничния оркестър на Баварското радио, който е определен за най-хубав оркестър на годината в света.

 

Проф. Хосен акцентира, че и тази година календарът на фестивала ще бъде богат. Сред идните събития са да вземем за пример обичайният интернационален симпозиум под надпис " Музиката на дунавските страни ". Продължава и традицията да се дава сцена на млади реализатори, които показват гения си на разнообразни местоположения в морската столица.

По време на диалозите стана ясно, че би трябвало да се работи в посока повече реклама и известност на фестивала на национално и интернационално равнище. Кметът Благомир Коцев съобщи, че е належащо да се вложат повече средства за разпознаваемос, а фестивалът да се възприема като бранд на града. Двамата дадоха обещание да показват цялата стратегия на Международния музикален фестивал " Варненско лято на специфична конференция по-късно напролет.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР