Имате нужда да избягате някъде за няколко дни, но не

...
Имате нужда да избягате някъде за няколко дни, но не
Коментари Харесай

5 места, където да избягате през октомври

Имате потребност да избягате някъде за няколко дни, само че не знаете къде? Без значение в коя точка на света се намирате, ето няколко хрумвания за неколкодневна екскурзия, за която месец октомври е съвършен.

Бейрут, Либия

Често именуван " Париж на Средния Изток ", столицата на Ливан се трансформира във все по-търсена дестинация. Октомври е съвършен за посещаване на това място, тъй като съчетава приятните температури и по-достъпните цени на хотелите, спрямо пролетта.

Колониалните френски здания и богатият на история на Бейрут притегля феновете на източната екзотика и модерния метод на живот.

Формeнтера, Испания



Избягайте от забързаните летни тълпи и се насочете към южната част на Испания през октомври. Формeнтера - част от Балеарските острови в Средиземноморието - дава обещание зашеметяващи плажове и топли приятни за плаж температури до края на месеца, плюс неповторима непретенциозна атмосфера.

За разлика от прилежащата Ибиса, тук няма нито огромни нощни клубове, нито нови хотели (всъщност тук повече от 30 години не е строен нов хотел), което го прави съвършен за безгрижно есенно бягство.

Северeн Адамс, Масачузетс



Ако имате път към Съединени американски щати, не пропускайте да посетите този дребен и обаятелен град, който - макар неизвестността си, има какво да предложи.

За начало тук е най-големият музей на актуалното изкуство в страната - Музеят на актуалното изкуство в Масачузетс (по-известен като MASS MoCA) - и голям брой книжарници, кафенета и галерии. Резервирайте стая в The Porches Inn, единствено на няколко крачки от музея.

Казабланка, Мароко



Култура, архитектура, усети, цветове и миризми. Това е Казабланка и в случай че до момента не сте били тук, ето отлично време, с цел да го извършите.

Според специалисти, известността на града пораства непрекъснато и е на път да се трансформира в художествена и културна столица на Африка.

Джайпур, Индия



Октомври отбелязва края на сезона на индийския мусон, което го прави идеалния миг за посещаване, защото времето не е прекомерно горещо и не прекомерно студено.

Разгледайте светилищата на слонове, бежовите дворци и невероятните магазини (районът е дом на обилие от нововъзникващи дизайнери). Петзвездният хотел Alila Fort е един от най-очакваните първокласни хотели в района.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР