Имате нов компютър или лаптоп - прекрасно. Ето няколко съвета

...
Имате нов компютър или лаптоп - прекрасно. Ето няколко съвета
Коментари Харесай

6 интересни приложения на стария ви лаптоп или компютър

Имате нов компютър или преносим компютър - прелестно. Ето няколко съвета какво да вършиме със остарялото си устройство...

Емил Василев преди 58 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 17:47 | 27.12.2023

Китайски учени настояват, че са изобретили най-мощния мотор за хиперзвукови полети

КосмосСветлин Желев - 20:38 | 27.12.2023

„ Роскосмос “ стартира тествания на ракетен мотор, задвижван с водороден пероксид

IT НовиниДаниел Маринов - 21:29 | 26.12.2023

Възможно ли е да пробием дупка в Земята и да излезем от другата страна?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Има доста разнообразни способи за преобразяване на остарелия компютър или преносим компютър в нещо потребно, в това число в стопер за врата, в който се трансфораха значително остарели машини, само че има и някои действителни способи, по които старите компютри могат да станат потребни, а най-хубавото е, че те нормално не ви костват и стотинка.

Възможностите са съвсем безкрайни, само че ние ще се спрем на няколко от най-интересните способи, по които остарялото ви устройство може да откри нов живот във вашия дом или офис.

Домашен файлов сървър

Този вид е изключително комфортен, в случай че сте фамилни или работите в дребен офис – и в двата случая даването на бърз и елементарен достъп до информация може да бъде от огромна изгода. Независимо дали тези файлове са MP3 от музикалната ви сбирка или последното бизнес предложение, да ги имате постоянно на разположение е елементарно благодарение на файлов сървър.

Много хора употребяват за тази цел неща като Raspberry Pis или мрежови устройства за предпазване (NAS), само че можете да настроите остарелия си компютър да прави същата работа без да купувате спомагателен хардуер. Разбира се, можете да употребявате същата операционна система, която към този момент е конфигурирана, евентуално някой от разновидностите на Windows, или да инсталирате програмен продукт, основан за тази работа. Amahi е едно от решенията, както и FreeNAS, а Гугъл, както постоянно е ваш правилен сателит в търсенето на други други възможности.

Уеб сървър

Създаването на уеб сървър в интернет е изненадващо на ниска цена в наши дни, само че къде е заниманието да оставите някой различен да го направи вместо вас? Благодарение на бързите домашни интернет връзки към този момент нямате опрощение да не можете сами да хоствате собствен личен сървър и да предоставяте уеб страници в интернет.

Създаването на уеб сървър ще ви даде опция да научите повече за забавни технологии като операционната система Linux, както и за това по какъв начин в действителност работи интернет – в това число за подлия свят на DNS (системата за имената на уеб страниците в интернет). Ако имате механически пристрастености, настройката на уеб сървър може да бъде потребно прекарване и по-късно можете независимо да хоствате уеб страница посредством WordPress или някое от многото разнообразни решения.

Учебен компютър

Ако сега се учите по какъв начин работят компютрите, има няколко по-добри метода да го извършите на машина, която не се притеснявате да не се повреди, и вашият остарял компютър или преносим компютър е идеалният избранник за това.

Независимо дали желаете да научите по какъв начин да отстранявате проблеми с Windows или да се справите с командния ред и Linux – и многото разнообразни негови версии – компютърът, който не ви е нужен за работа в края на деня е от жизненоважно значение. Той отстранява напрежението и ви дава нужното пространство да вършиме неточности и да се учите от тях.

Защитна стена и адблокер

Подобно на концепцията за хостинг на личен уеб страница или файлов сървър, можете да превърнете всеки остарял компютър в защитна стена за спомагателен надзор върху метода, по който вашите устройства се свързват с интернет.

PiHole е програмен продукт, който може да се започва на съвсем всичко – освен на Raspberry Pi, както подсказва името и по-късно да се конфигурира за блокиране на реклами и надзор на това до какви уеб страници да имат достъп другите устройства. Това може да бъде същинско облекчение, в случай че имате деца и желаете да предотвратите достъпа на персоналните им смарт телефони и таблети до избрани уеб страници и услуги, да вземем за пример. Както и останалите ни образци, това няма да ви коства нищо, с цел да започнете работа и даже ще научите едно-две неща в процеса.

Разпределени калкулации

Ако нито една от тези хрумвания не ви се коства забавна, постоянно можете да се обърнете към разпределените калкулации като метод да употребявате добре остарелия си компютър.

Проектите за разпределени калкулации употребяват груповата мощ на компютрите по целия свят, с цел да пресмятат цифри в опит да решат комплицирани проблеми. Тези проблеми включват опити за разкриване на извънземен разсъдък и подкрепяне на научните проучвания.

Всичко, което би трябвало да извършите е да инсталирате програмен продукт на остарелия си компютър и да го пуснете в деяние. Той ще употребява CPU и GPU на вашия компютър, с цел да пресмята задания и да взема решение проблеми, по същия метод, по който могат да се добиват криптовалути.

И това ни води до…

„ Копане “ на криптовалути

Съществуват тонове профилирани платформи за рандеман на криптовалути, само че вие можете да употребявате всеки компютър. Колкото по-мощни, толкоз по-добре, а мощните графични процесори са за предпочитане, само че въпреки че дните, в които можехте да натрупате положение от рандеман на криптовалути в дома си евентуално са отминали, това въпреки всичко може да е нещо, с което желаете да се захванете.

Наистина старите компютри ще имат усложнения тук, тъй че го имайте в поради.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР