Имате , които няма да четете? Или вече сте прочели?

...
Имате , които няма да четете? Или вече сте прочели?
Коментари Харесай

Изберете хартията пред екрана - донесете книга, която сте прочели, и вземете друга

" Имате, които няма да четете? Или към този момент сте прочели? Други хора също имат такива книги. Разменете ги. " За това приканват уредниците на самодейността „ Голямото книгоразменяне “. Тя се организира в градинката зад Народната библиотека „ Свети Свети Кирил и Методий “ в столицата, написа БГНЕС. Целта е да се подтиква четенето и да се стимулират хората да избират обичайна хартиена книга пред потреблението на електронни устройства.
„ Идеята е такава – всеки от нас има книги в своята библиотека, които е чел, само че към които надали ще се върне. В същото време тук може да откри други книги, които би му било забавно да прочете, тъй като те са в най-различни области. Цялата концепция е да се върнем към четенето, към книгата, към хартията. В последните години прекалено много наблегнахме на интернет, на екрана, не цветното, на забързаното, само че и на прекомерно повърхностното. Дошло е времето да се замислим какво ни взимат електронните медии и какво ни дават. В някакъв миг е хубаво да се завърнем към книгите, това е значимо изключително за нашите деца. Докато в детството си ние сме чели, в този момент учениците четат прекомерно малко. Особено и с това отдалечено образование, главното им внимание е фокусирано върху екраните. Книга обаче се чете по-бавно, по задълбочено, осмисля се повече. Героите се възприемат по пълноценно. Компютърът е значим. в него има позитивни неща, само че той не може да размени книгата “, описа Николай Дренчев.
 Купи 1 книга. Дари я на своето учебно заведение! Купи 1 книга. Дари я на своето учебно заведение!
В навечерието на новата образователна година започва националната акция " Купи 1 книга. Дари я на своето учебно заведение ". В основата на акцията, и...
Според него, тревожна е наклонността, че в домовете на хората дисплеят на тв приемника става все по-голям, а библиотеката с книги – все по-малка. „ Това е една неточност. Познавам обаче и хора, притежаващи големи библиотеки с книги, които са чели и разбрали “, сподели още той. Според него четене си остава едно от най-полезните неща, помагащо ни да разберем и осмислим комплицираните обществени процеси, протичащи в нашето общество .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР