Имат много начини и ги моля да не се връщат

...
Имат много начини и ги моля да не се връщат
Коментари Харесай

Борисов не иска да се връщаме към Газпром

" Имат доста способи и ги апелирам да не се връщат към " Газпром ". Видях Кирчо и Асен по какъв начин си късат ризите да защитят " Лукойл " . Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при визитата си в Бургас.

Думите му са след вчерашното присъединяване на в една от националните малките екрани, където сподели, че се водят диалози с " Газпром ", както и изказвания на предходния министър председател Кирил Петков и неговия финансов.

Той разиска енергийните доставки и цената на газа, както и за пътната инфраструктура. 

Гълъб Донев се опитваше да изясни по всякакъв начин, че " Газпром " е извънреден значим и няма друго решение. А ние споделяме, че би трябвало да има 100% диверсифиакция от " Газпром ". Моля ги да не се връщат към " Газпром ", има доста други способи, сподели Борисов пред публицисти.

" От друга страна видях Кирчо и Асен по какъв начин си късат ризите да защитят " Лукойл ". В момента корабите са на " Литаско ". Както " Литаско " вкарва нефт, по този начин може и БЕХ по същия метод да вкарва нефт, да преработва на ишлеме и да получаваме същото гориво, само че на 1 лева по-ниска цена ", сподели още той.

" Ако не ни разрешат да преработваме, незабавно променяме закона и вкарваме 1 лева данък на всеки литър. Имаме и трето решение, само че ще си го запазим, когато дойдем да управляваме ", сподели Борисов. 
 Иван Шишков увери, че ще бъде платено за огромните инфраструктурни обекти
Иван Шишков увери, че ще бъде платено за огромните инфраструктурни обекти

В АПИ има планувани пари за съществени поправки, а няма планове за тях

Той изреди какъв брой доста щяло да бъде издигнато, в случай че неговото ръководство било траяло. При визитата си на Северния обход на Бургас, с цел да ревизира до каква степен са стигнали строителните действия.

" Дойдоха с обещанието за 4 автомагистрали, по автомагистрала на година, а стопираха " Хемус ", стопираха " Струма ", стопираха обхода за Поморие, стопираха околовръстното на Пловдив . Две години - нищо. Парите за финансовите поправки в бюджета ги харчат за други неща. Причината е безхаберието ", изясни Борисов.

Северният обход на Бургас е един от основните планове на държавното управление на ГЕРБ, който ще изведе придвижването на коли отвън рамките на регионалния град . Това лято пътят трябваше да е подготвен и да бъде най-натоварената права в цялата страна, която ще улесни директния трафик.

Още в края на април експремиерът би паника, че стратегическият път би трябвало да бъде завършен, само че това по този начин и не се случи .

Относно акцията на неговата партия, той изясни, че ще демонстрира направеното и по какъв начин ще се реши даден проблем, само че загатна и " бурните танци " (относно танца на някогашния министър председател Кирил Петков с непозната дама на улица в Бургас) - те не дават отговор на истината. Борисов посочи, че през 1999 година в кабинета " Костов " е приватизиран " Нефтохим " - пристанищен комплекс. " По контракт пристанищния комплекс е техен. Това се трансформира и в най-големия вложител ", сподели Борисов без да прецизира детайлности.

" През 2011 година сме дали концесия на акваторията, на водата пред този пристанищен комплекс, с цел да могат корабите да дебаркират там. И във Варна има нефтено пристанище - преди време 50-хил. тонни танкери от Варна се претрупват на трен и отиват в " Плама " - Плевен ", сподели Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР