Имаше въпроси от всички евродепутати – 14 членове на LIBE.

...
Имаше въпроси от всички евродепутати – 14 членове на LIBE.
Коментари Харесай

Елена Йончева за 15-минутното изслушане на Гешев: Чухме обезпокоителна информация

„ Имаше въпроси от всички евродепутати – 14 членове на LIBE. Имаше съответни въпроси, свързани с следствия по високите етажи на властта, в това число „ Барселонагейт “, обясни след съвещанието на ЛИБЕ в Екологичен потенциал евродепутатът Елена Йончева.

„ Имаше сериозни въпроси, свързани с чувството, че има политически напън при освобождение на основния прокурор, откакто политическа партия даде поръчка за това.

Тя удостовери още веднъж, че от Европейската национална партия били създали опит да провалят съвещанието, което тя оприличи като напън. Йончева съобщи, че мониторинговата група се събирала поради върховенството на закона.

„ Това съвещание е самодейност на цялата група, а освен на 1 или 2-ма. В България представителите на прокуратурата дадоха поръчка за нови разкрития по знакови каузи, бе пожелан имунитет на двама някогашни министър председатели, имаше искане за премахване на основния прокурор и има чувство за политически напън “, съобщи Йончева.

Тя не отговори за какво Гешев бил вътре единствено 15 минути, а били планувани 30-сет. „ Ние обсъждахме предлагането на евродепутата от ЕНП, който искаше да няма чуване. Имаше въпроси дали правосъдната промяна се прави за да се обслужват единствено политически ползи? Ние желаеме тя да бъде в посока основният прокурор да не се употребява. Аз попитах дали не би трябвало да има предварителни актове на прокуратурата. Новият закон улеснява отстраняването на основния прокурор, само че не дава опция за подобен правосъден надзор ", сподели още тя.

Йончева е на мнение, че ГЕРБ работили необичайно, а ЕНП пробвали да запушат устата на един основен прокурор, който бил подготвен да даде информация за знакови каузи.

На въпрос дали от LIBE са чули основни информация от Гешев, Елена Йончева отвърна: „ Всички ние чухме доста притеснителна информация по съответни каузи, които се водят “, без да дава повече детайлности.

Йончева изясни, че има планувано посещаване в България, само че не се знае по кое време.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР