Имаше сериозна драма къде ще се играе двубоя. Като първо

...
Имаше сериозна драма къде ще се играе двубоя. Като първо
Коментари Харесай

София под обсада: България приема Унгария днес без публика. 1600 ...

Имаше сериозна драма къде ще се играе дуела. Като първо трябваше да е националния стадион, само че след постъпило писмо от УЕФА мачът беше изместен за стадион " Христо Ботев " в Пловдив без аудитория. Причината е, че от централната считам, че има сериозен риск за сигурността, а повода е готвен митинг от страна на почитателите против БФС. 

Община Пловдив не даде стадиона, а по-късно имаше късмет мачът да се играе в Кърджали, само че остана на националния стадион в София. 

Иначе самата среща ще е дебют на новия селекционер Илиан Илиев, който размени на поста Младен Кръстаич, който беше уволнен. 

 

За Унгария мачът е доста значим, тъй като при триумф през днешния ден отборът ще се класира за Евро 2024. България от дълго време загуби шансове, само че въпреки всичко мачът не е без значение, тъй като дава точки за ранглистата, която дефинира урните за квалификациите на международни, европейски и Лигата на нациите. 

 

Иначе в класирането Унгария е водач с 14 точки, а България е на последното място с 2 точки. 

 

В предишния кръг Унгария сгреши като посетител на Литва - 2:2, а България почива в този кръг и игра контрола с Албания, която загуби с 0:2. 

В първия мач сред двата тима в пресявките в Будапеща Унгария победи с 3:0. 

 

Унгарците пристигнаха с огромната си звезда Доминик Собослай от Ливърпул. 

 

От играчите на пловдивските тимове двама футболисти на Локомотив попаднаха в листата на Илиан Илиев - Ангел Лясков и Христо Иванов. 

 

Сред извиканите от Илиан Илиев има и двама дебютанти - Живко Атанасов от Черно море и нападателят Александър Колев от Крумовград. 

 

Съдия на дуела ще е полякът Даниел Стефански. 

 

1600 служители на реда ще охраняват към стадион “Васил Левски ” по време на мача, осведомиха от Столичната община. Кметът Терзиев е провел среща със Столична дирекция на вътрешните работи, на която са били разисквани ограниченията за сигурност по време на срещата сред България и Унгария.

 

Столичната дирекция на вътрешните работи ще обезпечи постове за надзор и контролиране на придвижването в региона към Националния стадион " Васил Левски ". Столичният инспекторат, взаимно с уредника на футболната среща, ще извърши инспекция за положението на обекта и зоната към стадиона преди и след провеждането на спортното събитие.

 

" Поетапно ще бъде спирано и възстановявано автомобилното придвижване, само че ще бъде основана организация, с цел да има придвижване в центъра на София. Ще бъде обособена зона към Националния стадион за избран интервал от време. В тази зона ще се спре достъпът на жители, а най-вероятно в избран миг и на МПС. Около стадиона по отношение на протестните мероприятия е мъчно да се разделят чиновниците - те ще се преливат от едното място на другото. Относно футболната среща отговорностите, които са по закон, на Министерство на вътрешните работи, са защита на град София, като в самото спортно оборудване задължението за застраховане на реда е на самия уредник.

 

Те ще осъществят тази активност с три охранителни компании ", уточни пред БНР основният контрольор Иван Георгиев, шеф на бранша " Масови мероприятия " в Столична дирекция на вътрешните работи.

 

От 08:00 часа до 22:00 часа на 16 ноември се не разрешава престоят и паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион " Васил Левски ", както и на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " сред бул. " Драган Цанков " и ул. " Ген. Гурко " от страната на Националния стадион, на ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и ул. " Любен Каравелов ".

 

От 13:00 часа на 16.11.2023 година до привършване на футболната среща, единствено при нужда и по преценка на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства като се изключи рейсовете на всеобщия градски превоз по бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " (в сектора сред бул. " Драган Цанков " и пл. " Орлов мост " ), по ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " Васил Левски ", по бул. " Драган Цанков " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " Пейо К. Яворов ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР