Имаше сериозна драма къде ще се играе двубоя. Като първо

...
Имаше сериозна драма къде ще се играе двубоя. Като първо
Коментари Харесай

България приема Унгария днес без публика. 1600 полицаи ще охраняв...

Имаше сериозна драма къде ще се играе дуела. Като първо трябваше да е националния стадион, само че след постъпило писмо от УЕФА мачът беше изместен за стадион " Христо Ботев " в Пловдив без аудитория. Причината е, че от централната считам, че има сериозен риск за сигурността, а повода е готвен митинг от страна на почитателите против БФС. 

Община Пловдив не даде стадиона, а по-късно имаше късмет мачът да се играе в Кърджали, само че остана на националния стадион в София. 

Иначе самата среща ще е дебют на новия селекционер Илиан Илиев, който размени на поста Младен Кръстаич, който беше уволнен. 

 

За Унгария мачът е доста значим, тъй като при триумф през днешния ден отборът ще се класира за Евро 2024. България от дълго време загуби шансове, само че въпреки всичко мачът не е без значение, тъй като дава точки за ранглистата, която дефинира урните за квалификациите на международни, европейски и Лигата на нациите. 

Иначе в класирането Унгария е водач с 14 точки, а България е на последното място с 2 точки. 

 

В предишния кръг Унгария сгреши като посетител на Литва - 2:2, а България почива в този кръг и игра контрола с Албания, която загуби с 0:2. 

В първия мач сред двата тима в пресявките в Будапеща Унгария победи с 3:0. 

 

Унгарците пристигнаха с огромната си звезда Доминик Собослай от Ливърпул. 

 

От играчите на пловдивските тимове двама футболисти на Локомотив попаднаха в листата на Илиан Илиев - Ангел Лясков и Христо Иванов. 

Сред извиканите от Илиан Илиев има и двама дебютанти - Живко Атанасов от Черно море и нападателят Александър Колев от Крумовград. 

Съдия на дуела ще е полякът Даниел Стефански. 

 

1600 служители на реда ще охраняват към стадион “Васил Левски ” по време на мача, осведомиха от Столичната община. Кметът Терзиев е провел среща със Столична дирекция на вътрешните работи, на която са били разисквани ограниченията за сигурност по време на срещата сред България и Унгария.

 

Столичната дирекция на вътрешните работи ще обезпечи постове за надзор и контролиране на придвижването в региона към Националния стадион " Васил Левски ". Столичният инспекторат, взаимно с уредника на футболната среща, ще извърши инспекция за положението на обекта и зоната към стадиона преди и след провеждането на спортното събитие.

 

" Поетапно ще бъде спирано и възстановявано автомобилното придвижване, само че ще бъде основана организация, с цел да има придвижване в центъра на София. Ще бъде обособена зона към Националния стадион за избран интервал от време. В тази зона ще се спре достъпът на жители, а най-вероятно в избран миг и на МПС. Около стадиона по отношение на протестните мероприятия е мъчно да се разделят чиновниците - те ще се преливат от едното място на другото. Относно футболната среща отговорностите, които са по закон, на Министерство на вътрешните работи, са защита на град София, като в самото спортно оборудване задължението за застраховане на реда е на самия уредник. Те ще осъществят тази активност с три охранителни компании ", уточни пред БНР основният контрольор Иван Георгиев, шеф на бранша " Масови мероприятия " в Столична дирекция на вътрешните работи.

 

От 08:00 часа до 22:00 часа на 16 ноември се не разрешава престоят и паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион " Васил Левски ", както и на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " сред бул. " Драган Цанков " и ул. " Ген. Гурко " от страната на Националния стадион, на ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и ул. " Любен Каравелов ".

 

От 13:00 часа на 16.11.2023 година до привършване на футболната среща, единствено при нужда и по преценка на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства като се изключи рейсовете на всеобщия градски превоз по бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " (в сектора сред бул. " Драган Цанков " и пл. " Орлов мост " ), по ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " Васил Левски ", по бул. " Драган Цанков " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " Пейо К. Яворов ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР