"Имаше провокация. Това беше като един много добре режисиран спектакъл

...
"Имаше провокация. Това беше като един много добре режисиран спектакъл
Коментари Харесай

Защо 300 се биха на шоу в Пловдив

"Имаше провокация. Това беше като един доста добре режисиран театър - едните хвърляха столове, другите бутаха масите, а третите хвърляха бомбичките ". Това съобщи Делян Славков, един от уредниците на боксовата церемония вечер в Пловдив, по време на която породиха конфликти сред футболни почитатели, пред "Здравей, България " по NOVA.

Той съобщи, че няма визия по какъв начин хора с бомбички са били позволени в постройката. И беше безапелационен, че организацията на спортното събитие е била на извънредно високо равнище и всички ограничения са сигурност са били взети.

Бойно шоу по кик бокс и бокс в спортната зала Колодрума в Пловдив в събота против неделя мина в сборичкване сред почитатели на футболните тимове ЦСКА и локалния „ Локомотив”. Напрежението породи след дуела сред Владислав Кънчев от „ Анималс” и Виктор Николов от „ Lauta Army”. Над 300 са се сбили.

"Участниците в сбиването не бяха хора, които са отишли да гледат спорт. Това бяха хора, които бяха предумишлено там, с цел да разрушават и да спрат това събитие. Те в действителност не се сбиха. Двете агитки не потеглиха една към друга да се бият ", съобщи Славков.

При мелето пострадаха 7 служители на реда. Техните пострадвания са най-много от хвърлени бомбички и твърди предмети, само че има и двама, които са напръскани със спрей.

Девет души остават в ареста, след вчерашния пердах по време на боксова церемония вечер в зала "Колодрума " в Пловдив.

Според уредниците на събитието дейностите им са били нарочна провокация. Общината обмисля стягане на пропускателния режим в залата.

"В средата на шоуто се появиха две футболни агитки. Те изгледаха два мача. И откакто съдията отсъди победа за пловдивчанина, един хвърлен стол възпламени фитила. Веднага пристигна защитата. Между третата и петата минута пристигна и полицията, само че през това време бяха хвърлени и няколко бомбички ", описа Илия, който е бил в публиката.

"Видях от терасата си какво се случи и го снимах с телефона си. 50 индивида биеха един, хвърлят бомбички, трошаха колите, посягаха на полицията и на будката на полицията ", добави Стелияна, която също е очевидец на случилото се.

"Нормално е по време на някакво събитие да се разгорят пристрастеностите ", счита Кирил Вълчев - Киро Скалата, водещ и промоутър на шампионата.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР