Имаше периоди, когато принц Филип винаги ставаше рано сутрин, за

...
Имаше периоди, когато принц Филип винаги ставаше рано сутрин, за
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора и принц Филип вече дори не закусват заедно

Имаше интервали, когато принц Филип постоянно ставаше рано заран, с цел да подготвя на брачната половинка си кралица Елизабет от своите известни закуски – тортиля или бъркани яйца с пушена тресчица (риба). Но в този момент те даже не закусват дружно. Откакто се пенсионира през август 2017 година, херцогът на Единбург води " ергенски живот ", прекарвайки огромна част от времето си в Сандрингам със своите книги, акварели и частни празненства.

Инцидентът с неговия Ленд Роувър, за който той се извини с писмо на потърпевшата жена, извади на показ очевидна загадка: кралицата и брачният партньор й водят обособен живот, написа " Ел Мундо ". " Защо един 97-годишен мъж кара и излага на заплаха живота си и този на другите? ", беше първият въпрос, който британците си зададоха, когато видяха фотоси от злополуката. Часове по-късно, когато принц Филип още веднъж беше сниман в кола и без защитен колан, въпросите продължиха: " Защо принцът толкоз упорства да излага на заплаха живота си на тази възраст? ". Преди време той можеше да се похвали с положителната си физическа форма, като изкачваше стълбите две по две и откриваше по 110 паметни плочи на година: " Трябва да съм най-големият специалист в света по откриването на паметни плочи ", майтапеше се херцогът.

Когато реши да се пенсионира, мнозина помислиха, че дейните му дни са на приключване и скоро той ще се " реалокира на задната седалка ", написа още " Ел Мундо ". Освободен от тежестта на официалностите обаче, наподобява принц Филип се усеща по-лек от всеки път и изживява своята втора младост, без да се регистрира на никого и без да е упрекван за сложния си темперамент и неприятните си нрави.

Ричард Кей, специалист по кралските въпроси, разказа приключенията на херцога в публикация за " Дейли мейл ", озаглавена " Един доста уединен принц ". Че принц Филип и кралица Елизабет Втора имат обособени спални, е известно от десетилетия. Както признава експертът по кралска официалност Памела Хигс, " в браковете на британската аристокрация постоянно са били присъщи обособените спални, тъй като не искаш някой да те тормози, като хърка или ти препречва крайник през нощта ". " Но това не значи, че когато един от двамата пожелае, не споделят една спалня понякога ", добавя Хигс. И още: " Чудесно е, че имаш право на избор ".

Но едно е да спите в обособени спални, друго – да живеете в разнообразни къщи. Очевидно, както показва Ричард Кей, херцогът на Единбург на практика не се е върнал да живее в Бъкингам, макар че там е огромна част от библиотеката му. Неговата обвързаност към замъка Уиндзор също наподобява е част от предишното, тъй като може би там е бил задължен да води фамилен живот.

Въпреки своите 92 години, кралица Елизабет Втора продължава с уговорките си и резервира рутината, с която е привикнала, въпреки че напоследък стартира работния ден по-късно. Тя постоянно пътува до Сандрингам, с цел да е по-близо до брачна половинка си, само че и там всеки води обособен живот.

Вместо да живее в основното имение, херцогът е решил да се барикадира в най-скромния кралски парцел – дърводобивната плантация.

Уморен от непрекъснатото наличие на антуража и бодигардовете, принц Филип е понижил личния състав си до две прислужници, готвач, икономка и дискретна полицейска отбрана. " Кралицата счита, че херцогът заслужава почтено пенсиониране ", настояват близки до кралския двор източници в опит да обяснят отдръпването на Филип от фамилното огнище. " Двамата влизат лека-полека в ритъма на новия си живот ", признават още те и не престават: " Макар че тя му липсва изключително по време на закуската, която постоянно са споделяли дружно ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР