Имаше опасност Домът на киното да затвори поне временно. Арт

...
Имаше опасност Домът на киното да затвори поне временно. Арт
Коментари Харесай

Борислав Чучков: Парите за култура трябва да бъдат насочвани само за добри проекти

Имаше заплаха Домът на киното да затвори най-малко краткотрайно. " Арт фест “ и Стефан Китанов имаха своите аргументи да прекратят неговото ръководство. Това сподели филмовият и ефирен продуцент Борислав Чучков в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Продуцентите Борислав Чучков, Цанко Василев и Ради Георгиев поемат ръководството на Дома на киното, до момента в който Съюзът на българските кино дейци провежда формален конкурс за нов наемател. Беше доста изненадващо за нас, доста небрежно се подготвихме да предложим нашата тактика за това какво можем да създадем за него. Нашата цел е по този начин да продължи и това, което преди нас са създали " Арт фест “, единствено да бъде развивано, защото те са свършили невероятна работа, В цялата работа има и доста романтика “, изясни той.  

В Домът на киното на 10 юни стартира фестивалът за късометражно кино IN THE PALACE. Той ще се организира по едно и също време в София и Перник в продължение на 17 дни. " Това е едно събитие. Има стотици посетители от чужбина, създатели на филми. Ще има доста уъркшопове, беседи “, изясни Борислав Чучков. 

Фестивалът Sofia Summer Fest стартира от 1 юли с доста музика, кино, спектакъл и продължава до края на септември. Той ще се организира в " Южен парк “ 2, а в по-късните часове и в Домът на киното, изясни продуцентът.   

По думите му парите за просвета би трябвало да бъдат насочвани и разпределяни вярно и единствено за положителни планове. " Във всички случаи би трябвало да има доста повече създадено количество културен артикул, с цел да забележим качество. Статистиката демонстрира, че сред 1989 и 2010 година се създава по филм и половина на година. За 20 години сме произвели толкоз, колкото преди 20 години сме произвели за една и желаеме да има " Оркестър без име “, разяснява Чучков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР