„Имаше нездрав интерес от някои медии, като бе внушено, че

...
„Имаше нездрав интерес от някои медии, като бе внушено, че
Коментари Харесай

Петте имота в „Каменица”, искани от съдружник на В. Кисьов, вкарани в две графи за продажба от Общината

„ Имаше нездравословен интерес от някои медии, като бе внушено, че заставам зад тази компания и аз да се заповядвам с тези парцели. Предлагам да оттеглите парцелите от годишната стратегия, с цел да няма и най-малките подозрения, че някой общински консултант желае да ви вземе или някой областен кмет си ги е подготвил. Много деликатна е тази тематика за предписание с парцели, като се замерваме с едни нечистотии, а в главната няма нищо истинско”. Тези думи принадлежат на общинския консултант и предприемач Владимир Кисьов, които бяха изречени на сесията на локалния парламент през октомври 2021 година.

Тогава реакцията на Кисьов, който обвиняваше публицисти в коридорите в Общинския съвет, че „ хвърлят нечистоти и неистини” по негов адрес, бе във връзка предложение за предоставяне на 5 атрактивни парцела на Общината против обезщетение на търг. Самото предложение бе входирано във връзка капиталово желание на един от редицата съдружници на Владимир Кисьов - Петър Илиев, притежател на „ Тема инвест 9787”.

На същата сесия кметът Здравко Димитров одобри предлагането на Кисьов петте парцела в регион „ Източен” изобщо да отпаднат от Годишната стратегия за предписание с общинско имущество, само че цялото предложение не събра нужните гласове.

Три месеца по-късно при публикуването на новата стратегия на Общината петте парцела с обща повърхност от 1,5 дка, освен, че не са изкарани от програмата, само че са вкарани в две графи за продажба.

В програмата за 2021 година парцелите в едно каре на улица „ Варна” и „ Лев Толстой” бяха планувани за продажба посредством търг. Въпросното предложение на сесията трябваше да ги реалокира в друга рубрика – за право на градеж против обезщетение.

За 2022 година обаче предлагането е тези терени да бъдат вкарани с изключение на в графата за обществени търгове, по този начин и за продажба на право на градеж. С други думи Общината ще има два метода да ги даде на частен вложител. Публичното искане на Кисьов тези парцели да отпаднат не е отразено в Годишната стратегия.

Имотите не разрешават огромно строителство и е с метод на прилагане за застрояване до 10 метра. Те се намират в регион ЖК съгласно Общия организационен проект, което разрешава до 20 метра височина и кинт от 1,2. Така височината на парцелите може да бъде вдигната, само че оптималната застроена повърхност не може да се разгърне, с цел да се получи огромен жилищен комплекс. С други думи там може да изникнат бутикови кооперации, които са извънредно търсени сега.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР